Πατούλης: Θα κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής παγκόσμιο πρότυπο

Το σχέδιό του για την Περιφέρεια Αττικής περιέγραψε αναλυτικά ο νεοεκλεγμένος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 10ο Pharma & Health Conference.

Ο κ. Πατούλης – ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών – αναφέρθηκε στη δυναμική της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων, των ευθυνών και των πόρων προς όφελος του ασθενούς και της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα τόνισε τη σημασία της πρόληψης και προαγωγής υγείας του πληθυσμού και την ανάγκη να υπάρξουν στοχευμένα προγράμματα που θα καλύπτουν όλους τους πολίτες.

Ο κ. Πατούλης περιέγραψε συνοπτικά το όραμά του για την Περιφέρεια Αττικής τονίζοντας ότι «σκοπεύουμε να παίξει κυρίαρχο ρόλο και στόχος μας είναι να εξελιχθεί σε Περιφέρεια πρότυπο στο Δίκτυο Υγιών Περιφερειών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, κάτι που ήδη έχουμε ξεκινήσει να χτίζουμε με επιτυχία από το 2004, με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη της επαγρύπνησης των μηχανισμών της Πολιτείας, καθώς και στην καθημερινή ενημέρωση του πολίτη για την αποτροπή επιδημιών που στις σύγχρονες κοινωνίες αντιμετωπίζονται επιτυχώς, με τη στοχευμένη και αποτελεσματική ενημέρωση υγείας.