Ο Μητσοτάκης «σηκώνει το γάντι» και κάνει συνομιλητή του… τον Τσακαλώτο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Να προκηρύξει εθνικές εκλογές το βράδυ των ευρωεκλογών, εφόσον η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στην κάλπη της 26ης Μαΐου κι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο δήλωσε ότι «σηκώνει το γάντι» και τον κάλεσε να δεσμευτεί ότι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος για τον ίδιο θα προκηρύξει εθνικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται ν’ αφήσει αναπάντητες ξανά τυχόν προσωπικές επιθέσεις. «Η κοινή γνώμη οφείλει να έχει ακριβή αντίληψη για το ποιόν των προσώπων που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή», τόνισε χαρακτηριστικά, λίγες ώρες μετά τη χαρακτηριστική δήλωσή του πως «η λάσπη θ’ απαντιέται».

Στελέχη της ΝΔ, άλλωστε, αποτιμώντας τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, έλεγαν χαρακτηριστικά πως δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να συνομιλήσει επί της ουσίας με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο κι όχι με τον κ. Τσίπρα, καθώς και ότι αναφέρθηκε ονομαστικά στον υπουργό Οικονομικών αρκετές φορές, γιατί, ακούγοντας τη δική του τοποθέτηση, αναγνώρισε ότι με τον υπουργό Οικονομικών μπορεί να γίνει μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση.

«Έστειλε έτσι ένα σαφές μήνυμα ο κ. Μητσοτάκης ότι η ένταση και η τοξικότητα στο δημόσιο διάλογο προκαλείται αποκλειστικά από τον κ. Τσίπρα, τον οποίο προσπέρασε ως πολιτικό που τον έχουν ξεπεράσει και οι πολίτες και η εποχή. Αυτός ήταν και ο λόγος, άλλωστε, που επέλεξε να μην του απαντήσει καν, καθώς ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε σε κανένα από τα πολιτικά ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Μητσοτάκης», υπογράμμισαν τα στελέχη της ΝΔ.

Τέλος, σχολίαζαν πως «είναι μάλλον η πρώτη φορά που ο αμετανόητος δολοφόνος Κουφοντίνας αποκαλείται από πρωθυπουργό ως ‘κύριος Κουφοντίνας’. Εν τη ρύμη του λόγου του, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι για εκείνον ο Κουφοντίνας είναι ένας απλός κρατούμενος κι όχι ο καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών και κυρίως απέδειξε γιατί οι πάσης φύσεως ρουβίκωνες αντιμετωπίζονται με πρωτοφανή ανοχή από τον ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης, κάποιοι βουλευτές της ΝΔ σχολίαζαν ότι ο κ. Τσίπρας, ενώ μιλά στον ενικό στον κ. Μητσοτάκη, αισθάνεται την ανάγκη να αποκαλέσει κύριο τον Δημήτρη Κουφοντίνα».

Πηγή: www.newsit.gr