Τσακαλώτος: Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο για φορολογία αγροτών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κατηγορηματικός πως ποτέ δεν υπήρξε ζήτημα φορολόγησης αγροτών ή πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στην παρούσα φάση εμφανίστηκε σήμερα με την έναρξη της διαδικασίας στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εκφράζοντας μάλιστα την απορία για το ποιος διέρρευσε όλα αυτά τα σενάρια. Εξηγώντας τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος για το σημερινό νομοσχέδιο ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι είναι σημαντικό να τελειώσει η ψήφιση των προαπαιτουμένων ώστε από την Παρασκευή να αρχίσει η δύσκολη διαπραγμάτευση για τη νέα συμφωνία με στόχο οι συζητήσεις να έχουν καταλήξει στις 18 Αυγούστου ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 20 Αυγούστου οπότε και λήγει το ομόλογο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των αγροτών ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε σχέδιο να φέρει ρύθμιση εκφράζοντας την απορία για το ποιος διέρρευσε τέτοια πράγματα. Η αναφορά του αυτή ωστόσο προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Μάξιμου Χαρακόπουλου της Ν.Δ ο οποίος φώναξε πως η κυβέρνηση είναι αυτή που προκαλεί την αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο. Όσον αφορά στις πρόωρες συντάξεις ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι συμφωνημένο με τους θεσμούς, οι οποίοι πρώτοι είπαν ότι δεν είναι έτοιμοι για τη διατύπωση και ότι το θέμα χρειάζεται μεγαλύτερη μελέτη παραπέμποντας έτσι τις όποιες ρυθμίσεις στο κείμενο της νέας συμφωνίας. Για τους πλειστηριασμούς ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2016 και μέχρι τότε η κυβέρνηση θα έχει φέρει λύση για τα κόκκινα δάνεια όπου θα υπάρχει και η προστασία της α’ κατοικίας.

Παρά το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση αποδέχθηκε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ώστε να διευκολυνθεί η διαπραγμάτευση προκλήθηκε τεράστια ένταση όταν απαντώντας στη μομφή πως η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να φέρει τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος απάντησε ότι η χώρα πιέζεται γιατί πρέπει να λάβει τη χρηματοδότηση. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν έντονα με τον Άδωνη Γεωργιάδη να φωνάζει : «Κοροϊδεύετε την κοινωνία και τη Βουλή. Όταν εμείς λέγαμε τα ίδια το 2010 και το 2012 μας βρίζατε».

Πηγή: parapolitika.gr