Βασίλης Λυριτζής: Συλλυπητήρια από τον Αλέξη Τσίπρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Βασίλης Λυριτζής ξεχώρισε για το ήθος και την ανιδιοτέλειά του τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου, τα ξημερώματα της Τρίτης (02.04.2019).

«Ο Βασίλης Λυριτζής υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με αρχές και ευσυνειδησία. Για πολλά χρόνια η φωνή του ήταν η πρωινή μας συντροφιά. Όσοι είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν ξεχώρισαν το ήθος και την ανιδιοτέλεια που τον διέκριναν» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο γνωστός δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει στις 15:00 το απόγευμα της Τετάρτης, στο Α’ Νεκροταφείο.

«Ο Βασίλης Λυριτζής ήταν ένας πολύ αξιοπρεπής και ποιοτικός δημοσιογράφος με τον οποίο έχω κάνει πολλές ουσιαστικές συζητήσεις. Λυπήθηκα πολύ για τον πρόωρο θάνατό του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», ήταν το μήνυμα που ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένα από τα καλύτερα παιδιά πέθανε το ξημέρωμα. Η δημοσιογραφία έγινε πιο φτωχή και η πρωινή ενημέρωση πιο βαρετή. Γιατί στον Βασίλη Λυριτζή άρεσε πραγματικά ο διάλογος, η διαφωνία, η γνώση, η έκπληξη. Φίλε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Κουράγιο στα παιδιά του και τη γυναίκα του», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο λογαριασμό του στο twitter, αποχαιρετώντας με αυτά τα λόγια τον Βασίλη Λυριτζή.

«Βαρύς και αξεπέραστος για την οικογένειά του και τους αγαπημένους του ο απροσδόκητος θάνατος του Βασίλη Λυριτζή. Έφυγε ένας νέος και έντιμος άνθρωπος, συνεπής πάντα στις ιδέες και τις αρχές του που ασκούσε το λειτούργημα του με αξιοπρέπεια και ευθύνη. Υπόδειγμα για τη δημοσιογραφία και την κοινωνία. Τον αποχαιρετούμε με τιμή και αγάπη και στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των δικών του ανθρώπων» ήταν η δήλωση που έκανε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πηγή: www.newsit.gr