Σύνοδος Κορυφής: Συνεχίζεται το θρίλερ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σκυτάλη από το Eurogroup παίρνει το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου η Σύνοδος Κορυφής, αρχικά με τη συμμετοχή 18 ηγετών της Ευρωζώνης και στη συνέχεια με τη συμμετοχή των 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Σύνοδος Κορυφής διοργανώνεται πλέον στη «σκιά» του εγγράφου του Βερολίνου για πενταετή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Παρότι το έγγραφο αποδίδεται στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τα γερμανικά ΜΜΕ, από χθες Σάββατο 12 Ιουλίου επιμένουν η κίνηση του κ. Σόιμπλε είναι σε συνεννόηση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Οι όποιες λύσεις και προτάσεις για την Ελλάδα τεθούν στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής είναι συνδεδεμένες με το αποτέλεσμα του Eurogroup, το οποίο ολοκλήρωσε χθες Σάββατο τις εργασίες του και αναμένεται να τις συνεχίσει σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Η νέα παράμετρος που τίθεται στη Σύνοδο Κορυφής είναι η διαφαινόμενη δυσαρέσκεια της Γερμανίας για τη γαλλική στήριξη στις θέσεις της Ελλάδας.

Η γαλλική πλευρά ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, τόσο δια του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, όσο και δια του πρωθυπουργού Μάνουελ Βαλς, έχουν εκφραστεί υπέρ της επίτευξης συμφωνίας και κατά της προοπτικής εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη.

Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, ο οποίος φέρεται να είναι έτοιμος να κάνει παρέμβαση υπέρ της εξεύρεσης λύσης για την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική έκβαση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, θα καθορίσει και το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής.

Πηγή: newsbomb.gr