Ραχήλ Μακρή: Δεν υπερψηφίζω την πρόταση της κυβέρνησης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Δεν θα υπερψηφίσω την πρόταση της κυβέρνησης», ξεκαθάρισε η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, με αντικείμενο τη συζήτηση του σχεδίου νόμου που προβλέπει την εξουσιοδότηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας για τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

«Δεν θα δώσω έγκριση σε προτάσεις που στο 80% ταυτίζονται με τις προτάσεις του Γιούνκερ», υπογράμμισε.

Απευθυνόμενη, μάλιστα, στον υπουργό Οικονομικών, ανέφερε: «Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν ότι διαθέτουν αρετή και τόλμη. Δεν ξέρω αν διαθέτετε και εσείς. Θα το δείξει η ιστορία».

«Η εντολή της Βουλής δεν δύναται να υπερβεί την εντολή των εκλογών ή του δημοψηφίσματος», είπε και σημείωσε πως «δεν θα σας επιτρέψω να βρείτε άλλοθι για να μειωθούν οι συντάξεις, δεν θα σας εξουσιοδοτήσω με την ψήφο μου να ξεπουλήσετε αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λιμάνια, Ελληνικό. Σας ζητώ να διαπραγματευτείτε με βάση την εντολή του λαού».

Η κ. Μακρή ανέφερε, επίσης, ότι «πέντε μήνες ο Πρωθυπουργός και όσοι επέλεξε έδιναν μάχη για να μην ακολουθήσουμε σκυφτοί την εθελόδουλη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» και «πέντε μήνες όλοι ακολουθούσαμε και στηρίζαμε την προσπάθεια».

Επέκρινε, τέλος, την κυβέρνηση για αδυναμία ελέγχου της νομιμότητας των καναλιών και για παραχώρηση των τραπεζών στους χρεοκοπημένους, όπως είπε, τραπεζίτες.