Μέρκελ: Δεν θα υπάρξουν εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα σήμερα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν αναμένει κάποια εξέλιξη σήμερα σχετικά με το ελληνικό ζήτημα η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μία δήλωση η οποία φαίνεται να σβήνει τις ελπίδες για μία συμφωνία την τελευταία στιγμή, προτού λήξει το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας τα μεσάνυχτα.

Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός της, η καγκελάριος τόνισε επίσης ότι οι συνέπειες της ελληνικής κρίσης θα μπορούσαν να περιοριστούν και δεν υπάρχει φόβος στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν πρέπει να γίνει ένας συμβιβασμός απλώς για να πούμε ότι συμβιβαστήκαμε».

Παράλληλα, η γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι Τρίτη, 30 Ιουνίου δεν μπορεί να λάβει υπόψη μία νέα πρόταση πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Νωρίτερα, η Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι «το πρόγραμμα λήγει» και ότι δεν είχε υπόψη της κάποια νέα πρόταση από την Κομισιόν προς την Ελλάδα.

«Απόψε τα μεσάνυχτα, το πρόγραμμα λήγει. Και δεν έχω υπόψη μου πραγματικές ενδείξεις για ο,τιδήποτε άλλο. Πέρα από αυτό είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα κλείσουμε τους διαύλους επικοινωνίας μετά τα μεσάνυχτα…Κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται στην ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι η πόρτα παραμένει ανοιχτή στις συνομιλίες, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω» δήλωσε η Α. Μέρκελ.

Ερωτηθείσα αν είναι ενημερωμένη για κάποια προσφορά της τελευταίας στιγμής από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τον Αλ. Τσίπρα, απάντησε:

«Αυτό που ξέρω είναι ότι η τελευταία προσφορά από την Κομισιόν που γνωρίζω έγινε την περασμένη Παρασκευή».