Κυριάκος Μητσοτάκης: “Θα ισχύσουν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας για προστασία των ζώων.”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύμφωνα με υψηλά ιστάμενες πηγές της Πειραιώς, η πληροφορία πως δήθεν η Συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων δεν πέρασε εξαιτίας της ΝΔ είναι ο ορισμός των fake news και της υποκρισίας, αφού ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την πρόταση που κατέθεσε. Από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την υπερψήφισαν μόλις 92, και γι αυτό η πρόταση απορρίφθηκε.

Στην Πειραιώς εξηγούν πως είχαν προβληματιστεί για το αν πρέπει να ενταχθεί στο Σύνταγμα ειδική αναφορά για την προστασία των ζώων, και αυτό το είχε εκφράσει ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο θεώρησαν πως το άρθρο 24 κατοχυρώνει μέχρι κεραίας τα δικαιώματα των ζώων, μέσα από την πολύ αυστηρή διάταξή του για υποχρεωτική προστασία και το σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος, και πως το ζήτημα της προστασίας των ζώων είναι καθαρά θέμα νομοθεσίας και όχι του Συντάγματος.

Τονίζουν πως η ΝΔ έχει δεσμευθεί την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς, και μάλιστα εντός των πρώτων 6 μηνών της διακυβέρνησής της, και θεωρούν πολύ σοβαρό πρόβλημα την βάναυση συμπεριφορά κάποιων στα ζώα, που πρέπει να λυθεί μέσω της τήρησης των νόμων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ήδη από το Νοέμβριο πως η βάναυση συμπεριφορά απέναντι στα ζώα θα τιμωρείται πολύ αυστηρά, ενώ ακόμη και η εγκατάλειψη ενός ζώου θα θεωρείται στο εξής μια μορφή κακοποίησης και έτσι θα αντιμετωπίζεται, όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Πηγές της Πειραιώς δίνουν έμφαση στον μακροπρόθεσμο στόχο της χώρας σχετικά με την προστασία των ζώων, ο οποίος πρέπει να είναι να μην υπάρχουν κακοποιημένα αδέσποτα ζώα. Και γι αυτό τον λόγο έχουν προχωρήσει εκτεταμένο διάλογο με φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις.

Τέλος, τονίζουν πως η ιδιοκτησία ενός ζώου δεν μπορεί να αποτελεί φορολογικό τεκμήριο.
πηγή: inboxnews.gr