Αποχωρεί η Παπαρήγα από το ΚΚΕ; – Τα πρόσωπα κλειδιά στη διαδοχή

Έντονη είναι η φιλολογία περί αλλαγής Γενικού Γραμματέως στο ΚΚΕ.

Ξεκινά αύριο μέσα σε κλίμα έντασης και εσωστρέφειας το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη μάχη που δίνεται το τελευταίο διάστημα εντός των τειχών του κόμματος για την ιδεολογική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.

Ο προσυνεδριακός διάλογος που πραγματοποιήθηκε μέσω του Ριζοσπάστη αποδείχθηκε ιδιαίτερα σκληρός με ανταλλαγή πυρών μεταξύ ηγετικής ομάδας και «αντιφρονούντων» που θεωρούν πως η στροφή στη στρατηγική διαμόρφωσης «λαϊκής συμμαχίας» σημαίνει εγκατάλειψη των θέσεων του 15ου συνεδρίου του κόμματος περί δημιουργίας ενός αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού μετώπου.

Θεωρείται βέβαιο πάντως, πως όσοι διαφώνησαν πρόκειται να αποτελέσουν παρελθόν παρ’ ότι μόνο αμελητέα ποσότητα δε μπορεί να θεωρηθεί το κύρος στελεχών όπως ο Αντ.Σκυλλάκος ή ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Για τη διαδοχή της Αλέκας Παπαρήγα πάντως ακούγονται πολλά ονόματα, ωστόσο τα κλειδιά της διαδοχής φαίνεται πως κρατά το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Δ.Κουτσούμπας μαζί με το Δ.Γόντικα και το Γ.Μαρίνο, ανθρώπων που βρίσκονται στο περιβάλλον της σημερινής Γραμματέως αλλά και που στον προσυνεδριακό διάλογο αποτέλεσαν την προμετωπίδα των χειρισμών της ηγεσίας.