Μετά τη φάκα το… τυρί – Έκπληξη με την τοποθέτηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την Ελλάδα (Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για τις διαπραγματεύσεις με τις δύο πλευρές, Αθήνα και δανειστές να επεξεργάζονται τις αντίστοιχες προτάσεις μέτρων που θα οδηγήσουν σε συμφωνία, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκαλεί έκπληξη με την τοποθέτησή του, στο ευρωκοινοβούλιο. 

«Δεν δέχομαι να λέγεται ότι η Επιτροπή επιβάλλει την Ελλάδα θεραπεία λιτότητας. Μπορούμε να παρέχουμε 35 δισεκ. ευρώ στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Γιούνκερ μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν σε σημερινές του δηλώσεις αναφέρθηκε στο ελληνικό ζήτημα εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εξελίξεις, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι απαιτητικές. 
Έπειτα από τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες ο κ.Γιούνκερ σχολίασε πως ανησυχεί «μέρα και νύχτα» για την Ελλάδα, ενώ μιλώντας στους ευρωβουλευτές, που συζητούν το επενδυτικό σχέδιο του για την ΕΕ, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι δεν χαιρόταν καθόλου που βρισκόταν εκεί σήμερα γιατί, όπως εξήγησε, ήταν άυπνος από τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Τέλος, τόνισε πως μπορούσε να μείνει μόλις μία ώρα στο ΕΚ καθώς έπρεπε να αποχωρήσει προκειμένου να προετοιμαστεί για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων, ώστε να υπάρξει συμφωνία.

[iframe src="http://ec.europa.eu/avservices/play.cfm?ref=I104104&videolang=EN&devurl=http://ec.europa.eu/avservices/video/player/config.cfm" id="videoplayerI104104" width="670" height="378" frameborder="0" scrolling="no" webkitAllowFullScreen="true" mozallowfullscreen="true" allowFullScreen="true" ]