Ο εκβιάσιμος κ. Τσίπρας και οι Μαλδίβες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η επικαιρότητα έχει ξεπεράσει πια κάθε σενάριο φαντασίας.

Χθες βγήκε ο κ. Τράγκας στο ραδιόφωνο, και διηγήθηκε μια ιστορία. Μια ιστορία που περιλαμβάνει κρυφό ταξίδι του Πρωθυπουργού σε πανάκριβο ξενοδοχείο στις Μαλδίβες, διανθισμένη με πούρα, μοχίτο στην άσπρη άμμο, και επαφές με πολιτικοοικονομική ελίτ παγκοσμίου βεληνεκούς. Μια ιστορία που κορυφώνει με «αναταραχές» οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να χαθεί η επαφή του Πρωθυπουργού με τις ελληνικές αρχές. Ο κ. Τσίπρας, δηλαδή, έκανε ένα ταξίδι στο οποίο κινδύνεψε η ασφάλειά του.

Όμως η ασφάλεια του κ. Τσίπρα δεν είναι προσωπικό του θέμα για να αποφασίζει αν θα τη ρισκάρει ή όχι. Είναι εθνικό θέμα που αφορά μια ολόκληρη χώρα. Αν γίνει κάτι που τον καθιστά ευάλωτο, καθιστά ευάλωτη την χώρα. Αν κάνει κάτι που τον καθιστά εκβιάσιμο, καθίσταται εκβιάσιμη ολόκληρη η χώρα.

Ο κ. Τράγκας μας αφηγήθηκε πως δεν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα προστασίας του Πρωθυπουργού. Και αυτό έγινε ώστε να προστατευτεί πρώτα από όλα η μυστικότητα του ταξιδιού του.

Για να μη ρισκάρει να μαθευτεί πως πήγε στις Μαλδίβες, ο κ. Τσίπρας έθεσε σε ρίσκο τον ίδιο του τον εαυτό.

Αλλά πού είναι το κακό να θέλει να πάει ο Πρωθυπουργός για μερικές μέρες σε ένα ακριβό ξενοδοχείο; Οι αμοιβές του άλλωστε το δικαιολογούν. Στο κάτω κάτω, Πρωθυπουργός είναι. Δεν μπορεί να είναι αυτό το πρόβλημα.

Τι έχει να κρύψει ο κ. Τσίπρας και παίρνει τόσο μεγάλo ρίσκo για να κάνει μερικές μέρες διακοπές;

Όμως δεν σταματάει εκεί η ιστορία. Ο κ. Τράγκας λέει καθαρά πως ο κ. Τσίπρας έχει φωτογραφηθεί στο ταξίδι αυτό. Από ποιους; Δεν ξέρουμε! Όμως «αυτοί» οι άγνωστοι, έχουν τώρα κάποιου είδους άσσο, και μπορούν να εκβιάσουν τον Πρωθυπουργό.

Και στη συνέχεια διηγείται πως όταν χάθηκε η επαφή με τον κ. Τσίπρα, κινητοποιήθηκε ολόκληρο το ΝΑΤΟ, και όταν βρέθηκε ο κ. Τσίπρας, επιστρατεύτηκε θαλαμηγός του Εμίρη του Κατάρ για να τον μεταφέρει! «Και σε φωτογράφιζαν μα...κα!» λέει με το γνωστό του ύφος ο κ. Τράγκας.

Και το λέει ξανά και ξανά και ξανά. Και τον ακούει η μισή Αθήνα. Και 24 ώρες μετά, το ηχητικό το έχει ακούσει όλη η Ελλάδα!

Ο κ. Τράγκας είπε και άλλες ιστορίες. Είπε για αύξηση του budget των μυστικών κονδυλίων της κ. Κουντουρά, την οποία ακολούθησαν συναντήσεις στο γραφείο της με όσους βουλευτές άλλαξαν γνώμη και τελικά υπερψήφισαν τις Πρέσπες. Είπε για χρηματισμό πολιτικών από το ίδρυμα Σόρος. Τα είπε δημόσια και τα είπε υπονοώντας πως ξέρει κι άλλα.

Δεν γίνεται να ακούμε τέτοιες ιστορίες και να μην κουνιέται φύλλο. Υπάρχουν ερωτήσεις και οφείλουν να απαντηθούν.

Τι είχε να κρύψει ο κ. Τσίπρας και έθεσε εαυτόν σε κίνδυνο στον Ινδικό Ωκεανό; Τι έγινε για να «διασωθεί» ο κ. Τσίπρας και κατά πόσο τον εξέθεσε σε πιθανούς εκβιασμούς; Πώς γίνεται να γίνονται δημόσιες καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών και να μην ασχολείται κανένας;

Επιτέλους, τι από αυτά που λέγονται πια ελεύθερα στον αέρα αληθεύει;

Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας. Είτε για να διερευνηθεί το τι συνέβη στο μυστικό ταξίδι του κ. Τσίπρα, είτε για να σταματήσει ο κ. Τράγκας να διηγείται ιστορίες που δεν συνέβησαν. Γιατί ένα από τα δύο συμβαίνει: είτε ο Πρωθυπουργός είναι εκβιάσιμος από πολλούς, είτε ο κ. Τράγκας συκοφάντης.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν. Και οι εισαγγελείς να προστατέψουν τους θεσμούς της χώρας: όχι τον κ. Τσίπρα προσωπικά. Αλλά το αξίωμα του Πρωθυπουργού, το οποίο κινδυνεύει, αν με τις επιλογές του κ. Τσίπρα έχει πράγματι καταντήσει καρέκλα εξουσίας που καταλαμβάνεται από έναν εκβιάσιμο άνθρωπο.

Και πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών για να προστατευτεί η Δημοκρατία. Δεν γίνεται να αφεθεί να ανθίσει η υποψία πως μεσολάβησε χρηματισμός για να περάσει μια διεθνής συμφωνία. Γιατί τότε θα καταστραφεί και το τελευταίο ίχνος εμπιστοσύνης των πολιτών στο Κοινοβούλιο.

πήγή: inboxnews.gr