Σάλος με τον γιατρό που εκβίαζε καρκινοπαθή για να "τσεπώνει" φακελάκια – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον γιατρό του Ιπποκρατείου ο οποίος εκβίαζε καρκινοπαθή προκειμένου να τον περιθάλψει όπως πρέπει.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο γιατρός ο οποίος είναι καθηγητής χειρουργικής στο Ιπποκράτειο και διατηρεί γραφείο στο Κολωνάκι, δεν έκανε τα όσα όφειλε να κάνει εάν δεν έπαιρνε… τα φακελάκια του.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει πως μετά τις καταγγελίες του άτυχου καρκινοπαθούς διερεύνησε την υπόθεση και συνέλαβε τον γιατρό.Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ

«Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος γιατρού δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής, για δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας ιδιώτη, ενώ η σύλληψη του γιατρού πραγματοποιήθηκε χθες, 31 Ιανουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης και μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται, ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301″.Το χρονικό της απαράδεκτης υπόθεσης

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο καρκινοπαθής τον Ιούνιο υποβλήθηκε σε επέμβαση στο παχύ έντερο. Ο γιατρός τότε του ζήτησε και πήρε το πρώτο φακελάκι.

Δυστυχώς η κατάσταση του ασθενούς επιδεινώθηκε και έτσι χρειάστηκε και δεύτερη επέμβαση. Όπως είπε στους αστυνομικούς ο άτυχος άνδρας αναγκάστηκε να δώσει και δεύτερο φακελάκι στον γιατρό.

Όταν λίγο καιρό αργότερα πήγε να επισκεφθεί τον γιατρό για τρίτη φορά πάγωσε. Ο γιατρός του συμπεριφέρθηκε άσχημα και του είπε ότι του οφείλει 600 ευρώ από την δεύτερη επέμβαση.click4more Σύλληψη γιατρού για φακελάκι από καρκινοπαθή – Οργή για τη συμπεριφορά πασίγνωστου...

Την περασμένη Δευτέρα ο άτυχος άνδρας πήγε στο νοσοκομείο όπου υπηρετεί ο γιατρός με ακατάσχετη αιμορραγία. Ο γιατρός και πάλι του συμπεριφέρθηκε άσχημα, προφανώς λόγω της οφειλής των 600 ευρώ…

Έτσι ο άτυχος άνδρας αποφάσισε να καταγγείλει τον γιατρό στην αστυνομία.

Οι άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έστησαν επιχείρηση. Το ποσό προσημειώθηκε και ο ασθενής πήγε να το παραδώσει στον γιατρό την Τετάρτη.

Ο γιατρός ωστόσο ήταν στο χειρουργείο και καθυστέρησε. Έτσι στήθηκε νέα επιχείρηση χθες το απόγευμα. Μόλις ο χειρουργός πήρε τα χρήματα επενέβησαν οι αστυνομικοί και του πέρασαν χειροπέδες. Όπως καταγγέλλει ο ασθενής έχει δώσει συνολικά στον γιατρό 2.650 ευρώ.

Πηγή: www.newsit.gr