Μήνυμα Παππά στους βουλευτές: Να μη γίνει Παπαδήμος ο… Τσίπρας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί οι δανειστές να διαψεύδουν την κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου όμως προετοιμάζεται. Όχι για να κλείσει τη συμφωνία μαζί τους (προφανώς ισχύει το «άμα θέλει η νύφη κι ο γαμπρός» που λέει λαός), αλλά για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό. Και, κυρίως, στον ΣΥΡΙΖΑ. Το iskra.gr καλεί σήμερα κυβέρνηση και λαό σε αγωνιστική εγρήγορση:

 

  • «Αυτή την ώρα η κυβέρνηση οφείλει να προετοιμαστεί σε βάθος, να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό και να ενισχύσει το αγωνιστικό του φρόνημα για την περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή τις επόμενες ημέρες μια συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά της αλλά και τις ταυτοτικές αξίες της Αριστεράς».
  • «Η κυβέρνηση καλείται να εξετάσει, να επεξεργαστεί και να είναι σε θέση να εφαρμόσει κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, προκειμένου να αποκρούσει αποτελεσματικά τα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών».

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπραέρχεται από το στόμα του πιο στενού του συνεργάτη, του Νίκου Παππά, ο οποίος μίλησε στο thepressproject.gr. Ο Υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε πως όταν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας και ότι αν υπάρξουν πολλές απώλειες θα τεθεί θέμα δεδηλωμένης. Σε ότι αφορά στα σενάρια αλλαγής του κοινοβουλευτικού σχήματος στο οποίο στηρίζεται η κυβέρνηση ο κ. Παππάς εμφανίστηκε αρνητικός λέγοντας πως  το σενάριο να γίνει ο κ. Τσίπρας, Παπαδήμος είναι απευκταίο για τη δημοκρατία.