Ντου στην ΕΡΤ – Χασαποσέρβικο στο υπουργείο Οικονομικών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί το σενάριο της χρεοκοπίας να αποτελεί την δαμόκλειο σπάθη και τα τελευταία 24ωρα η χώρα να παίξει το τελευταίο της χαρτί στο κρίσιμο Eurogroup που θα συνεδριάσει σε λίγες ώρες, όμως η εικόνα της χώρας που μεταφέρεται στο εξωτερικό είναι γεμάτη από σόου, χορούς, πανηγύρια και… προσλήψεις.

Ρένα Δούρου, Νάντια Βαλαβάνη, Γιώργος Κατρούγκαλος και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έστησαν πρώτοι το χορό στο κέντρο της Αθήνας και μέσα σε κλίμα συγκίνησης αγκαλιάστηκαν με τις απολυμένες καθαρίστριες, ένα μέρος των οποίων σήμερα έπιαναν δουλειά στο υπουργείο Οικονομικών. 

Με ένα κουτί γλυκά στα χέρια η Νάντια Βαλαβάνη, ήταν από τους πρώτους υπουργούς που έφτασαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών και αγκαλιά με τις καθαρίστριες βγήκε στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές πανηγυρίζοντας την νίκη των καθαριστριών. Δήλωσε μάλιστα πως «Αυτό που γίνεται εδώ σήμερα θα πρέπει να είναι προάγγελος του τι θα γίνει αύριο σε ολόκληρη τη χώρα. Ετσι, με αξιοπρέπεια και συντεταγμένα να μπορέσουμε να μπούμε σε έναν δρόμο που να ανοίγει μία άλλη σελίδα».

Την σκυτάλη πήρε ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος μίλησε για τον αγώνα τους που κέρδισε, αλλά και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Να σημειωθεί ότι και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» από τις 7 το πρωί εκπέμπει από την Καραγιώργη Σερβίας.

Την ίδια ώρα στην πολυτάραχη ΕΡΤ, οι πρώην εργαζόμενοι έκαναν ντου στο κτήριο της Αγίας Παρασκευής, καθώς μετά από πολλούς μήνες έμπαιναν και πάλι στο χώρο, αφού με εντολή της διοίκησης άνοιξαν οι πύλες. 

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μπήκαν στο κτήριο με πορεία στην κεφαλή της οποίας υπήρχαν συμβολικά δύο μικρά κορίτσια κρατώντας τη γαλανόλευκη ενώ φώναζαν ρυθμικά το σύνθημα «η ΕΡΤ είναι ανοικτή, είναι η φωνή κάθε αγωνιστή».