Σήμερα η κρίσιμη απόφαση Ντράγκι για την ρευστότητα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Και η ακινησία πλέον θεωρείται επιτυχία για την κυβέρνηση. Και πιο συγκεκριμένα εάν τελικά η ΕΚΤ αποφασίσει να μην προχωρήσει σε μια επιθετική κίνηση εναντίον της Ελλάδας κουρεύοντας την ανταλλακτική αξία των ομολόγων για την παροχή του ELA ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκη θα έχει πετύχει τον στόχο για τον οποίο ταξίδεψε στην Φρανκφούρτη.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν φτάσει πληροφορίες που ήθελαν τον Μάριο Ντράγκι όχι μόνο να μην αυξάνει την ρευστότητας στην χώρα αλλά αντίθετα να επιτίθεται με μία κίνηση που θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία.

Αν και οι πληροφορίες που φτάνουν από την πλευρά Δραγασάκη είναι φειδωλές κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έλεγαν στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ότι εάν δεν υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα επόμενα εικοσιτετράωρα τότε η κυβέρνηση θα μπορεί να πει με σχετική ασφάλεια ότι όχι άμεσα, αλλά μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο ενδέχεται να δρομολογηθεί μια κάποια λύση για το ελληνικό ζήτημα.

Φυσικά η κυβέρνηση μπορεί για την ώρα να αποφεύγει τα χειρότερα το μεγάλο θέμα της ρευστότητας ωστόσο συνεχίζει να παραμένει πάντα επίκαιρο και βασανιστικό . Οι πληροφορίες λένε ότι αυτή την εβδομάδα υπάρχουν τα χρήματα για την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ την ερχόμενη εβδομάδα ωστόσο υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο πακέτο το οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει προκειμένου να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός.

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου πάντως διεμήνυαν ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην κάνει πίσω στα θέματα που βρίσκονται στις κόκκινες γραμμές. Μάλιστα μέχρι και χθες το απόγευμα επικρατούς η άποψη ότι εάν δεν βρουν τα χρήματα μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα πληρωθεί η μεγάλη δόση προς το ΔΝΤ ότι και αν σημαίνει αυτό.

Πηγή: parapolitika.gr