Γιάννης Δραγασάκης: «Ο ΕΝΦΙΑ καταργείται με νόμο που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ρητή η διαβεβαίωση. Διατυπωμένη με τέτοιο τρόπο που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

Στην εκπομπή "Η επόμενη μέρα" (Action24 Τ.V.), με οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο Σ.Κοτρώτσο, την ακούσαμε, στις 8 Ιανουαρίου 2015. Είχε πει κι άλλα "αριστεροπατριωτικά" εκείνη την ημέρα ο πρώην υπεύθυνος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής και της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο για τον τρόπο που θα συμπεριφέρονταν στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, όσο και για το είδος της κυβέρνησης που χρειαζόταν η χώρα μας. Και καλά – τρόπος του λέγειν, δηλαδή – να ξεχάσουμε τα περισσότερα.

Εκείνο το «και θα κάτσουμε να συζητάμε το πώς θα βγάλουμε φέτες απ΄ το σώμα μας για να πληρώνουμε το παλιό χρέος;» το θυμάται; Ή, τώρα που είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έχει την εντύπωση πως σταματήσαμε «να βγάζουμε φέτες απ΄ το σώμα μας»; Εμείς, συνεχίζουμε να τεμαχιζόμαστε. Για εκείνον δεν ξέρω..:

«Εμείς θα πούμε: Το σχέδιό σας, στην Ελλάδα, χρεοκόπησε. Η Ελλάδα ζει μια τεράστια κοινωνική και οικονομική καταστροφή, όπου, ενώ οι αιτίες της κρίσης προϋπήρχαν του μνημονίου, το φάρμακο αποδείχτηκε χειρότερο από την αρρώστια. Και θέλουμε, λοιπόν, να συζητήσουμε, πως θα εξασφαλίσουμε – αν θέλετε κι εσείς – να έχουμε μια βιώσιμη πορεία ως κοινωνία. Αυτά που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα είναι προβλήματα πολέμου σε καιρό ειρήνης.

Βρείτε μου μία χώρα στον κόσμο, που, σε καιρό ειρήνης, να έχει χάσει το ¼ της οικονομίας της. Να έχει το 30% ανεργία. Βρείτε μου μία χώρα, η οποία εφάρμοσε πρόγραμμα σωτηρίας – υποτίθεται – και να έχει επέλθει τέτοια διάλυση του κοινωνικού κράτους και λοιπά.

Αυτό το ηθικό επιχείρημα δεν θα το χρησιμοποιήσουμε εμείς; Και θα κάτσουμε να συζητάμε το πώς θα βγάλουμε φέτες απ΄ το σώμα μας για να πληρώνουμε το παλιό χρέος; Ο ΕΝΦΙΑ​ καταργείται, με νόμο που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και, ότι λέμε θα ισχύει από την ημέρα που θα ψηφιστεί ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιο πριν, δε μπορώ ν΄ αναλάβω δέσμευση.

Εγώ νομίζω, η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι η άριστη, η αλάθητη κυβέρνηση. Αρκετοί αλάθητοι μας κυβέρνησαν ως τώρα. Χρειάζεται μία κυβέρνηση η οποία να πολεμήσει τα προβλήματα, να πολεμήσει τους υπεύθυνους, με κράτος δικαίου, με όρους κράτους δικαίου, να κάνει ότι μπορεί μαζί με το λαό και να μετρηθούμε στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων. Όχι στην προσπάθεια αποφυγής των προβλημάτων. Να μετρηθούμε στο ότι δώσαμε τη μάχη.

Να σου πω κάτι, με ειλικρίνεια. Για μένα το αντίθετο της υποταγής δεν είναι ούτε ο τσαμπουκάς ούτε η μαγκιά. Το αντίθετο της υποταγής μπορεί να είναι μια ατελής νίκη».