Κατηγορηματικό «όχι» Μητσοτάκη στη συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οριστικό «όχι» στη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας και την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών λέει η ΝΔ. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Η συνάντηση μάλιστα ήρθε ένα 24ωρο μετά από την αντίστοιχη των εκπροσώπων της Αρχιεπισκοπής με τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, με τον οποίο απλώς συμφώνησαν ότι… διαφωνούν.

Όπως είπε στους συνομιλητές του ο πρόεδρος της ΝΔ, ο ίδιος δεν είχε εξαρχής ενημέρωση για τη συμφωνία είτε από την πλευρά της Πολιτείας είτε της Εκκλησίας, ενώ τόνισε ότι η συμφωνία αυτή ουσιαστικό στόχο έχει για την κυβέρνηση να προχωρήσει σε 10.000 προσλήψεις.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ΝΔ δεν είναι αντίθετη στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αρκεί τα έσοδα θα είναι αυτά που θα υποστηρίζουν το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, ενώ δεσμεύτηκε για τα μισθολογικά των κληρικών ότι θα καταργήσει τη νομοθεσία, εάν αυτό χρειαστεί, η οποία αλλάζει τώρα τον τρόπο πληρωμής των κληρικών κι έχει αποτελέσει πέτρα του σκανδάλου και αντικείμενο της σφοδρής διαμάχης ανάμεσα σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση.
Οι θέσεις αυτές, παράλληλα, διαλύουν οριστικά κάθε αμφιβολία για τη στάση της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, καθώς η αρχική θετική υποδοχή της ως προς την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας και η γενικότερη στάση αναμονής που κράτησαν στην οδό Πειραιώς αποτέλεσε αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και… μπέρδεψε και κάποια «γαλάζια» στελέχη.
Κατά τα λοιπά, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ταχιάου για τη Θεσσαλονίκη, η ΝΔ έχει ως τελευταία εκκρεμότητα από τους δήμους τον Πειραιά και από τις περιφέρειες την Κρήτη. Σύμφωνα με το επιτελείο της οδού Πειραιώς, οι ανακοινώσεις θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου ν’ ακολουθήσουν οι λίστες των εθνικών εκλογών – για τις οποίες στη ΝΔ δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο αιφνιδιασμού από τον Αλέξη Τσίπρα και εκλογών το Φεβρουάριο ή Μάρτιο.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Πηγή: www.newsit.gr