Το κρυμμένο “ρωσικό” χαρτί του Σόιμπλε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Της Ελένης Καλογεροπούλου

Ως μια δήλωση καλής θέλησης προς την Αμερικανική κυβέρνηση αντιμετώπισε το Μέγαρο Μαξίμου την τοποθέτηση Σόιμπλε ότι τυχών Grexit θα δημιουργούσε σοβαρούς τριγμούς στην παγκόσμια οικονομία ενώ θεωρούν ότι η παρότρυνση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών προς την Ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί δάνειο από τους Ρώσους ή τους Κινέζους έγινε προκειμένου να εκνευριστούν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι οι οποίοι ενοχλούνται με το Ρωσικό φλερτ προς την Ελλάδα αλλά και την Κινεζική κυριαρχία.

«Και πονηρός και μαρτυριάρης δηλαδή σχολίαζε με σκωπτικότατα κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας . Από την μια όταν βρίσκεται στα δικά του ασφαλή εδάφη ο Β. Σόιμπλε απειλεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την άλλη κάνει τον καλό μπροστά στους Αμερικανούς θέλοντας στην πραγματικότητα να δημιουργήσει την εντύπωση ότι μόνο αυτός δεν φταίει και οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση μας είμαστε εμείς οι Έλληνες.».

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν εχει ψευδαισθήσεις ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο λύση του προβλήματος. Όλες οι ενδείξεις που έχει το Μέγαρο Μαξίμου από τις μέχρι σήμερα συνομιλίες των κλιμακίων δείχνουν ότι οι τεχνοκράτες βαδίζουν σκληρά έχοντας πάρει το πράσινο φως από τον Β. Σόιμπλε. Όπως λένε μάλιστα οι ίδιοι παράγοντες της κυβέρνησης εξ αρχής ο Γερμανός αξιωματούχος είχε δείξει τις προθέσεις του απέναντι στην νέα κυβέρνηση αφού με κάθε τρόπο ήθελε να επιβάλει τα σκληρά αφύσικα μέτρα . Όπως επίσης δεν επιθυμεί την πολιτική λύση παρά το γεγονός ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι πρόθεση του Β. Σόιμπλε είναι να πιέσει την Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι αφήνοντας την χωρίς χρήματα προκειμένου όπως πιστεύει η κυβέρνηση να υπαναχωρήσει . « θα κάνουμε την έκπληξη επιμένουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα οι οποίοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει και οικονομικά παρά τις προσδοκίες κάποιον.

Πηγή: parapolitika.gr