Μαθήματα οδηγικής συμπεριφοράς από τη ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Hμερίδα με θέμα την οδική ασφάλεια πραγματοποίησε η ΝΟΔΕ Β' Πειραιά, με πρωτοβουλία του προέδρου της και γνωστού καρδιολόγου της περιοχής, Μιχάλη Λιβανού.

Αφορμή στάθηκε η «Ευρωπαϊκή ημέρα θυμάτων από τροχαία, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 18η Νοεμβρίου,

Συντονιστή ήταν ο εκπαιδευτής οδηγών και υπεύθυνος μεταφορών & Συγκοινωνιών της ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά, Βασίλης Μουζάκης.

Και κεντρικούς ομιλητές τους:

Η αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρου «Αντώνης Σαμαράκης» στο Κερατσινί υποδέχθηκε εκατοντάδες κόσμου με το κοινό να είναι ιδιαίτερα ενεργό. Μάλιστα καθ΄όλη τη διάρκεια της ημερίδας (η οποία ξεκίνησε στις 19:00 και ολοκληρώθηκε στις 22:30) οι ακροατές συμμετείχαν.

Στο τέλος δεκάδες πολίτες ζήτησαν τον λόγο κάνοντας ερωτήσεις στους ομιλητές.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β' Πειραιά, Μιχάλης Λιβανός εγκαινίασε μια σειρά από εκδηλώσεις που ανοίγουν στην κοινωνία και ξεφεύγουν από το στενά κομματικά πλαίσια.

«Ο φόρος αίματος που πληρώνει η χώρα μας μια χώρα με δημογραφικό ζήτημα και γήρανση του πληθυσμού δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει κάθε μήνα νέους ανθρωπους που ισοδυναμούν σε αριθμό με τους νεκρούς στο ΜΑΤΙ. Είναι μια διαρκής γενοκτονία εις βάρος των επόμενων γενεών» τόνισε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα της οδικής οδηγική ασφάλειας που «στην πραγματικότητα είναι θέμα αγωγής και παιδείας από τις πολύ μικρές ηλικίες».

Ο κ. Λιβανός μοιράστηκε μάλιστα μια προσωπική εμπειρία

«"Ασφαλής θα πάψεις να είσαι την ημέρα που θα νομίζεις πως ξέρεις να οδηγείς", αυτή ήταν η φράση που μου είπε ο δικός μου δάσκαλος οδήγησης την ημέρα που πήρα το δίπλωμα. Αυτή η φράση με ακολουθεί από τότε».