ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Υποδοχή εικόνας Παναγίας Δαμάστας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Σε κλίμα κατάνυξης υποδέχθηκε η Ενορία του Αγίου Νικολάου Πειραιώς την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Δαμάστας από την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου (Δαμάστας) Φθιώτιδος.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του  Ιερού Ναού όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ μαζί με το ιερό κλήρο και τον πιστό λαό απέδωσαν τις δέουσες τιμές.

 

Τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία επί τη αφίξει του Ιερού Λειψάνου και της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος στο Ναό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτην Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαο, την καθηγουμένη Ιωάννα μοναχή για την ευλογία της εξόδου της Ιερά εικόνας.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της Ιεράς εικόνος στον Ιερό Ναο΄θα τελεσθούν Ιερές αγρυπνίες την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ώρα ενάρξεως 9:00μ.μ έως 12:30π.μ..

Η Ιερά Εικόνα και το ιερό λείψανο του Αγίου θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου καθημερινά τελείται στον Ναό Θεία Λειτουργία, Ιερά Παράκληση στις 12:00 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.