Reuters: O Καμμένος διαπραγματεύεται αγορά πυραύλων με την Ρωσία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Διαπραγματεύσεις για αγορά πυραύλων από τη Ρωσία φαίνεται πως διεξάγει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο δημοσίευμα του ρωσικού RIA αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αγορά πυραύλων για τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300.

«Θα περιοριστούμε σε αντικατάσταση των πυραύλων (του συστήματος)» δήλωσε ο κ. Καμμένος σύμφωνα με το RIA. «Υπάρχουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα για τη συντήρηση των συστημάτων καθώς και για την αγορά νέων πυραύλων για τα S-300» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα. Το μεσημέρι της Τετάρτης συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού.

Τι απαντά ο υπουργός

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διευκρίνισε ότι η Ελλάδα συζητάει μόνο για τη συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη των συστημάτων.

«Οι δηλώσεις μου ήταν επαρκώς σαφείς», είπε ο κ. Καμμένος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι «συζητούμε με τη ρωσική πλευρά μόνο θέματα τεχνικής υποστήριξης και φυσικά αντικατάστασης των βλημάτων, που έχουν λήξει, στα υπάρχοντα συστήματα της εθνικής αεράμυνας, μεταξύ των οποίων είναι και συστήματα S-300. Tα υπόλοιπα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας»

Πηγή: parapolitika.gr