Επανέρχεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ή του δημοψηφίσματος έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα αφού για την κυβέρνηση το αφήγημα αυτό λειτουργεί ως το « όπλο » που βάζει πάνω στο τραπέζι όταν αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζουν τα δύσκολα.

Και οι δυσκολίες αυτή την φορά έχουν να κάνουν με την εμμονή του ΔΝΤ στα εργασιακά και το ασφαλιστικό , θέματα τα οποία συζήτησε ο Γιάννης Βαρουφάκης με την Κριστίν Λαγκαρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες την στιγμή που οι εκπρόσωποι της Κομισίον και της ΕΚΤ εμφανίζονται κατ αρχήν ικανοποιημένοι από το πακέτο μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει η Ελληνική κυβέρνηση ,το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει ιδιαίτερα στα εργασιακά και το ασφαλιστικό και ζητά «να χυθεί αίμα» παίρνοντας ο Αλέξης Τσίπρας σκληρά υφεσιακά μέτρα. Έτσι θεωρήθηκε σκόπιμο από την κυβέρνηση την στιγμή που ο Γιάνης Βαρουφάκης θα βρισκόταν στις ΗΠΑ για συζητήσεις με την επικεφαλής του ΔΝΤ εκπρόσωποι της κυβέρνησης να στείλουν μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν πίσω από πίσω τις κόκκινες γραμμές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλης μάλιστα –ως αρμόδιος - από το Μεσολόγγι όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 189η επέτειο από την έξοδο του Μεσολογγίου έστειλε μήνυμα προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού λέγοντας ότι "Είμαστε ένας λαός που όταν το αποφασίζει ο ίδιος μπορεί να λέει τα περήφανα ‘όχι' του και πραγματοποιεί τις πιο ηρωικές εξόδους του" .

Το στέλεχος της κυβέρνησης στον χαιρετισμό του ανέφερε ακόμα ότι "Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν ούτε ποτέ θα γίνει προτεκτοράτο και αποικία. Όσοι την αντιμετωπίζουν και σήμερα ως τέτοια θα πρέπει να καταλάβουν πως πρόκειται για μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα με μεγάλη ιστορία και πολιτισμό" και πρόσθεσε ότι "Ελεύθεροι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου απέδειξαν πως όσοι αντιστέκονται στους εκβιασμούς – όσο αδύναμοι κι αν φαίνονται – μπορούν να κάνουν τα αδύνατα-δυνατά".

Την ίδια ώρα πάντως η κυβέρνηση επιμένει ότι θα πληρωθεί κανονικά η δόση προς το ΔΝΤ όπως επίσης και οι μισθοί και οι συντάξεις. Ταυτόχρονα ωστόσο επισημαίνουν ότι διάφορα κέντρα έχουν εξαπολύσει πόλεμο εντυπώσεων με ψεύτικες ειδήσεις που στόχο έχουν να παραπλανήσουν και να πανικοβάλουν την κοινή γνώμη.

Πηγή: parapolitika.gr