Έτοιμη η υπερασπιστική γραμμή του Καραμανλή για τα Μνημόνια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι αναφέρει το non paper που είχε συντάξει το 2010 ο πολιτικός σχεδιασμός (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Παρά το γεγονός ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια δεν περιλαμβάνει την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή 2004-2009 στη Νέα Δημοκρατία μόνο λίγοι δεν είναι όσοι θεωρούν δεδομένο ότι κάποια στιγμή κυρίως λόγω των αναφορών του ΠΑΣΟΚ θα υπάρξει συζήτηση και για την περίοδο προ του 2009.

Στη Νέα Δημοκρατία πάντως δεν δείχνουν να έχουν κανένα φόβο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς η υπερασπιστική γραμμή της περιόδου 2004-2009 έχει ήδη συνταχθεί από το 2010. Ήταν τότε που με επικεφαλής τον Μάξιμο Χαρακόπουλο η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας η Δημοκρατίας είχε συντάξει εκτενές σημείωμα σε σχέση με το ποιος πραγματικά φταίει για το δημόσιο χρέος. Τα όσα αναφέρονταν σε εκείνο το σημείωμα από τη Γραμματεία και τον Μάξιμο Χαρακόπουλο ήταν καταπέλτης για τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο 1981-1989 καταδεικνύοντας με στοιχεία και πίνακες την εκτίναξη του δημοσίου χρέους το οποίο όπως υποστηρίζει η Ν.Δ είναι «παιδί του ΠΑΣΟΚ».

Οι καραμανλικοί μάλιστα οι οποίοι ανακάλυψαν πρόσφατα το έγγραφο λένε με νόημα: «Αν τεθεί θέμα για την περίοδο προ του 2009 η ΝΔ δεν έχει παρά να ανατρέξει στα Ενημερωτικά Σημειώματα που έβγαζε τότε η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού για να αντλήσει επιχειρήματα. Αρκεί να θέλει...».

Αναλυτικά το σημείωμα που συντάχθηκε το 2010: