Σύγκρουση Λαφαζάνη-Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Άναψαν τα αίματα πρωί πρωί στη Βουλή μεταξύ του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του δεύτερου για τις αυξήσεις μέσω τροφείων στο μισθό των εργαζομένων ση ΔΕΗ. Απαντώντας ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι όταν ανέλαβε στο Υπουργείο η συλλογική σύμβαση εργασίας είχε ολοκληρωθεί και ήταν ήδη συνομολογημένη. «Η σύμβαση υπογράφηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο. Δεν είχα καμία παρέμβαση. Δεν άναψα κανένα φως, ούτε πράσινο ούτε κόκκινο. Και ζητάτε από μένα να κάνω παρέμβαση σε μια συνομολογημένη συλλογική σύμβαση εργασίας;» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης κάνοντας λόγο για ευτελή προπαγάνδα και εμπαθή ερώτηση του κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα των προσαυξήσεων βάρδιας που έθιξε ο κ. Μητσοτάκης οι οποίες εγκρίθηκαν για συνδικαλιστές οι οποίοι είναι αποσπασμένοι και δεν κάνουν βάρδιες ο κ. Λαφαζάνης απάντησε ότι δεν πρόκειται για απόφαση της ΔΕΗ αλλά για δικαστική απόφαση και πως οι συνδικαλιστές έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με όλους τους εργαζομένους.

Η απάντηση Λαφαζάνη δεν βρήκε σύμφωνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος στη δευτερολογία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στην κυβέρνηση αλλά και στον κ. Λαφαζάνη προσωπικά κατηγορώντας τον ότι επέλεξε να επιβαρύνει το Δημόσιο για να μπορεί να πηγαίνει -χέρι –χέρι με τον Φωτόπουλο- όπως είπε χαρακτηριστικά. «Με κατηγορήσατε για εμπάθεια. Εγώ απεχθάνομαι οι δημόσιοι υπάλληλοι να χωρίζονται σε πατρικίους και πληβείους. Θα περίμενα από εσάς να υπερασπίζεστε την αρχή της ισότητας των υπαλλήλων και όχι τέτοια προνόμια εργαζομένων οι οποίοι έχουν στενές σχέσεις με τον δικό σας πολιτικό χώρο. Αυτή η ΣΣΕ δεν θα είχε γίνει αποδεκτή από άλλη κυβέρνηση. Είναι απαράδεκτο μικρά φέουδα εξουσίας τα οποία είναι κοντά στην κυβέρνηση να υπογράφουν τέτοιες συμβάσεις σε βάρος του Έλληνα φορολογουμένου με ετήσια επιβάρυνση 35 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μου κάνει εντύπωση ότι αγκαλιάσατε αυτή την πρακτική» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Εξίσου οργισμένη όμως ήταν και η ανταπάντηση του κ. Λαφαζάνη ο οποίος αφού παρουσίασε σειρά άλλων συμβάσεων τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με ανάλογα επιδόματα εξαπέλυσε και αυτός με τη σειρά του επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση ότι έβαλε τη ΔΕΗ στο στόχαστρό της για να την ξεπουλήσει: «Τα κάνετε αυτά γιατί η ΔΕΗ σας ενοχλεί. Είναι στο στόχαστρο των κυβερνήσεων. Την τεμαχίσατε για να την ξεπουλήσετε. Γιατί η ΔΕΗ είναι για σας βάρος για ελληνική κοινωνία. Επιτίθεστε αναιτιολόγητα στη ΔΕΗ. Σας ενοχλεί η δημόσια ΔΕΗ. Δεν θα σας περάσει. Δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, δεν θα τεμαχιστεί, δεν παραχωρείται δεν εκχωρείται. Θα ενδυναμωθεί και θα παίξει ουσιαστικό ρόλο για να βγει η χώρα από την κρίση».

Πηγή: parapolitika.gr