Ο Νίκος Παππάς ύψωσε… "ασπίδα" προστασίας σε Καμμένο και ΕΡΤ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νίκος Παππάς και Νίκος Φίλης μοιάζουν σαν ξένοι στο ίδιο κόμμα. Αφορμή όχι μόνο η κατάσταση στην ΕΡΤ αλλά και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο.

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας την Κυριακή (14.10.2018) στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τόσο τα όσα γίνονται στην ΕΡΤ, όσο και τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο στη δική του ομιλία ο Νίκος Φίλης είχε παρομοιάσει με τον Ματέο Σαλβίνι.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσε περήφανος που είναι μέλος της κυβέρνησης που άνοιξε την ΕΡΤ. Στην ομιλία του, ο Νίκος Παππάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ΕΡΤ, λέγοντας ότι βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από τότε που άνοιξε με «διαστημική απόσταση», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Παππάς Αναφέρθηκε στον «αναντικατάστατο ρόλο» της ΕΡΤ, στην προαγωγή του πολιτισμού, στον αθλητισμό και την ψυχαγωγία και αναφερόμενος στην πρόοδο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, πρόσθεσε ότι «δεν κληρονομήσαμε λευκό χαρτί», αλλά «δώσαμε αγώνα δρόμου»

Τη στιγμή που ο Νίκος Παππάς αποφάσισε να ασκήσει κριτική στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στο θέμα της ΕΡΤ, τα… σκάγια πήραν και τον Νίκο Φίλη. Κατά τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να δικαιώσει την επιλογή της να κλείσει την ΕΡΤ.

Σε εκείνο το σημείο αναφέρθηκε και στη (σκληρή) κριτική που έχει ασκήσει ο Νίκος Φίλης. «Ο χρόνος είναι καλύτερος γιατρός» είπε ο Νίκος Παππάς. Και δίνοντας συνέχεια στην κόντρα τους, σημείωσε ότι πριν έξι μήνες έλεγε (σ.σ. ο Νίκος Φίλης) ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και δεν δικαιώθηκε, όπως και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ύψωσε και ασπίδα προστασίας στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο ο Νίκος Φίλης στην ομιλία του παρομοίασε με τον Ματέο Σαλβίνι, τον αρχηγό της ακροδεξιάς Λέγκα στην Ιταλία.

«Τα περί Σαλβίνι δεν τα συζητώ. Εγώ δεν συμμετέχω σε κυβέρνηση που συμμετέχει ο Σαλβίνι», είπε ο Νίκος Παππάς.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι πρέπει να φτιαχτεί μια νέα γενιά υποψηφίων, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει οι δυνάμεις της Αριστεράς να σταθούν απέναντι στην ακροδεξιά στην Ευρώπη.

Τέλος, ο Ν. Παππάς εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον και τόνισε ότι «με την αυτοπεποίθηση της παράταξης που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, οφείλουμε να συνεχίσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ