Σήμερα το βράδυ η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Γιούνκερ και Ολαντ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο πιο κρίσιμο στάδιο της διαπραγμάτευσης παίρνει την πρωτοβουλία ο Πρωθυπουργός να κάνει το τετ-α-τετ με τους ευρωπαίους αξιωματούχους που μπορούν να δώσουν την πολιτική λύση που χρειάζεται η Ελλάδα, προκειμένου να βρεθεί διέξοδος και λύση στο ελληνικό ζήτημα.

Σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει στις Βρυξέλλες, όπου θα παραβρεθεί στην Σύνοδο Κορυφής, όμως το ενδιαφέρον στρέφεται στην συνάντηση και σύσκεψη που θα έχει, όπως ο ίδιος το ζήτησε με τους Άνγκελα Μέρκελ, Μάριο Ντράγκι, Φρανσουά Ολάντ και Γιούνκερ, όπου και θα συζητήσει το θέμα της πολιτικής λύσης για την χώρα μας.

Η συνάντηση θα γίνει στις 9 το βράδυ, μόλις ολοκληρωθούν οι σημερινές εργασίες της Συνόδου.

Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει πολιτική λύση στη βάση της απόφασης που έλαβε το Εurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, να δοθεί δηλαδή χρόνος και δημοσιονομικός χώρος στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, χωρίς να προκαλεί όμως νέα ελλείμματα.

Από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι θα ζητήσουν συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις από την κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ αναμένεται να θέσουν και θέματα που σχετίζονται με το πώς συμπεριφέρεται η Αθήνα στους Θεσμούς, καθώς θεωρούν ότι δεν υπάρχει αναγνώριση του ρόλου τους από τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Δεν αποκλείεται να θέσουν ακόμη και θέμα Βαρουφάκη, αν και το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε τις φήμες ότι ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να περιορίσει κάπως τον υπουργό Οικονομικών.

Πηγή: parapolitika.gr