Διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών κατά του Σόιμπλε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έντονο διάβημα του υπουργείου εξωτερικών είχα πριν από λίγο, προς την Γερμανία για την επίθεση Σόιμπλε στο Βαρουφάκη.

Το υπουργείο εξωτερικών εκτιμά ότι υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Σόιμπλε είχε αντιδεοντολογική συμπεριφορά, όταν έκανε τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του Γιάννη Βαρουφάκη. Επί της ουσίας το διάβημα κατά του Σόιμπλε είναι μια επίσημη διαμαρτυρία της ελληνικής κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας και τις ηλεκτρισμένες σχέσεις με τον κ. Σόιμπλε.

Μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μίλησε για αφελή επικοινωνία από την πλευρά του Γιάννη Βαρουφάκη ενώ μετέφερε και διάλογο που είχε με τον Έλληνα υπουργό και τη σχέση του με τους δημοσιογράφους.

Στις δηλώσεις είχε αντιδράσει από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς λέγοντας «Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι δηλώσεις του είναι, επίσης, σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο και είναι ασύμβατες, τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ε.Ε. για εξεύρεση μιας νέας λύσης».

Πηγή: parapolitika.gr