Τα δύο “όχι” στον Σαμαρά που οδήγησαν στον Βαρβιτσιώτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η ανακοίνωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη θέση του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας είναι η πρώτη κίνηση του Αντώνη Σαμαρά στην μετεκλογική εποχή εκτός από τις απαραίτητες τοποθετήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι - γραμματέας ΚΟ) και έρχεται μετά από μία εβδομάδα με έντονο εσωκομματικό παρασκήνιο και δύο συνεδριάσεις, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής, στις οποίες εκφράστηκε ανοιχτά αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς ωστόσο οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη επιλογή προσώπου μετά από δύο "όχι" κορυφαίων βουλευτών, συγκεκριμένα των δύο πρώτων βουλευτών σε Α' και Β' Αθήνας, της Όλγας Κεφαλογιάννη και του Νίκου Δένδια αντίστοιχα.

Την αρχή έκανε ο Νίκος Δένδιας ο οποίος αρνήθηκε αφού είχε ήδη πει όχι για την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο το χάσμα ανάμεσά τους το οποίο εκδηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το δεύτερο "όχι" ήταν από την Όλγα Κεφαλογιάννη, την οποία διαρροές της Συγγρού ήθελαν να αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση αλλά όπως φαίνεται υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Η άρνησή της οδήγησε στην τρίτη και πιο ασφαλή επιλογή για τον Αντώνη Σαμαρά, του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.