Η Γερμανία επιμένει: Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει κλείσει

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανένδοτη εμφανίζεται για μία ακόμα φορά στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων η γερμανική κυβέρνηση, με το Βερολίνο να στέλνει αυστηρή απάντηση στην επανασύσταση της σχετικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά και στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης. 

Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων έχει οριστικά διευθετηθεί,τόνισε κατ' επανάληψη σήμερα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ,επισημαίνοντας ότι η Γερμανία έχει αναγνωρίσει την ηθική και ιστορική ευθύνη της για τις ενέργειες των Ναζί, κατά τη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ ανέφερε ότι δεν θα γίνει τέτοια συζήτηση με την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ο δρόμος του διεθνούς Δικαίου. Εκτίμησε δε ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι λάθος και παρέπεμψε στα σημερινά σοβαρά προβλήματα, για τα οποία, όπως είπε, δεν βοηθά η «συναισθηματικοποίηση».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου σχετικά με τις αποζημιώσεις, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως δεν τις γνωρίζει, επαναλαμβάνοντας ότι το θέμα «έχει κλείσει οριστικά».

Νωρίτερα, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης, ο εκπρόσωπος της ΚΟ των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ, είχε δηλώσει πως «σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί».