Έρχονται δυο νέες εξεταστικές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έρχονται δύο νέες εξεταστικές, σύμφωνα με το κυβερνητικό ρεπορτάζ, καθώς την ώρα που συνεδρίαζε το χθεσινό Eurogroup στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν προσέλθει ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας για θέματα διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, ο γενικός γραμματέας κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς και ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Θέμα της σύσκεψης, αφενός τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες αλλά το κυρίως θέμα ήταν η εξεταστική για το πως μπήκαμε στο μνημόνιο. Η γραμμή ήταν καθαρή. Όχι για την περίοδο Καραμανλή αλλά για την περίοδο Παπανδρέου όπου και υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο. Ωστόσο, αυτό που αποφασίστηκε στην σύσκεψη ήταν ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει οι διαδικασίες διαβίβασης των σχετικών δικογραφιών για πολιτικές ή ποινικές ευθύνες για το PSI (κούρεμα ομολόγων κ.α) αλλά και για τις ευθύνες για την 1η και 2η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.Έρχονται δύο νέες εξεταστικές, σύμφωνα με το κυβερνητικό ρεπορτάζ, καθώς την ώρα που συνεδρίαζε το χθεσινό Eurogroup στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν προσέλθει ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας για θέματα διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, ο γενικός γραμματέας κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς και ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Θέμα της σύσκεψης, αφενός τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες αλλά το κυρίως θέμα ήταν η εξεταστική για το πως μπήκαμε στο μνημόνιο. Η γραμμή ήταν καθαρή. Όχι για την περίοδο Καραμανλή αλλά για την περίοδο Παπανδρέου όπου και υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο. Ωστόσο, αυτό που αποφασίστηκε στην σύσκεψη ήταν ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει οι διαδικασίες διαβίβασης των σχετικών δικογραφιών για πολιτικές ή ποινικές ευθύνες για το PSI (κούρεμα ομολόγων κ.α) αλλά και για τις ευθύνες για την 1η και 2η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πηγή: parapolitika.gr

br