Σκληρή κριτική από βουλευτές στον Σαμαρά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σκληρή κριτική εξακολουθούν να ασκούν αρκετοί βουλευτές στην ηγεσία της ΝΔ χωρίς πάντως να την αμφισβητούν ενώ πολλοί στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Δαβάκης είπε ότι έγιναν λάθη που ακύρωσαν "την τεράστια κυβερνητική προσπάθεια εξόδου από την κρίση" ζητώντας τη διεξαγωγή συνεδρίου.

Ο Θόδωρος Καράογλου ανέφερε πως λάθη γίνονται και μετεκλογικώς "όπως η απόφαση της ΝΔ να στηρίξει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της Βουλής".

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επικεντρώθηκε στο κομμάτι της κριτικής για τους χειρισμούς στο θέμα των αγροτών ενώ μίλησε και για "κακό συγκεντρωτισμό γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά".

Ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε πως τηρουμένων των αναλογιών και των επαχθών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση " το ποσοστό της ΝΔ στις εκλογές ήταν ικανοποιητικό".

Ο Κώστας Τσιάρας επέμεινε στη διεξαγωγή συνεδρίου τονίζοντας ότι "η αυτοκριτική είναι εκείνη που καθιστά ένα κόμμα αξιόπιστο".

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο Γιώργος Βλάχος σε όλα τα επίπεδα και στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η ΝΔ συμμετείχε στη μεταβατική κυβέρνηση του 2011. Εξαπέλυσε επίσης ευθείες βολές εναντίον όσων τάσσονταν υπέρ του Μνημονίου θεωρώντας ότι βρίσκονται μακριά από τις αξίες της παράταξης και δεν έχουν θέση στη ΝΔ.

Τέλος η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έριξε δυνατό καρφί στον Νίκο Δένδια τον οποίο ευχαρίστησε " επειδή μας είπε ότι ηττηθήκαμε στις εκλογές". Αναφερόμενη στη Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε τη ρήση του πατέρα της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι "το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ήταν που παραιτήθηκα μετά τις εκλογές του 1993".