Καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απόπειρα αποκατάστασης των κομματαρχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ στο Δημόσιο μέσω της ρύθμισης για τον εθελοντή σύμβουλο στα γραφεία των υπουργών, των αντιπροέδρων της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού του άρθρου 24 στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, κατήγγειλε σήμερα το ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι βουλευτές Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Οι τρεις βουλευτές έκαναν λόγο για αδιαφάνεια και αναξιοκρατία όσον αφορά στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την Οργάνωση του Κράτους και των Κυβερνητικών Οργανώσεων ενώ εστίασαν την κριτική τους στο άρθρο 24 του νομοσχεδίου το οποίο χαρακτήρισαν απολύτως απαράδεκτο γνωστοποιώντας ότι θα ζητήσουν την απόσυρσή του.

Όπως υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις διατάξεις του συγκεκριμένου άρθρου θεσμοθετείται για πρώτη φορά την έννοια του εθελοντή συμβούλου στα γραφεία των υπουργών, των αντιπροέδρων της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού οι οποίοι δεν λαμβάνουν μισθό, αλλά θα παίρνουν μόνο οδοιπορικά έξοδα. «Δεν διευκρινίζεται που αλλού θα μπορούν να εργάζονται αυτοί οι άνθρωποι. Δεν υπάρχουν κανόνες ούτε κριτήρια για την επιλογή τους. Θα μπορεί δηλαδή να είναι εθελοντής ένας εργολήπτης ή ένας υπάλληλος κόμματος;» είπε η κυρία Γεννηματά εκτιμώντας ότι επίκεινται πολιτικές-κομματικές τοποθετήσεις με ό, τι αυτό σημαίνει για την αντικειμενικότητα και αμεροληψία κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Η κυρία Γεννηματά ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει τις διατάξεις αυτές και διατύπωσε την θέση ότι το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχιας αποτελεί ουσιαστικά τον «φερετζέ» για να περάσουν άσχετες φωτογραφικές ρυθμίσεις διορισμών αναπληρωτών γενικών γραμματέων με στρατιές μετακλητών και συμβούλων. «Αυτά δεν είναι μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά μέτρα για την άμεση οργάνωση κομματικού στρατού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» δήλωσαν επίσης οι Γ.Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου προβλέποντας διορισμό στρατιών κομματικών συμβούλων στα Υπουργεία. Ο κ. Κουτσούκος μάλιστα επεσήμανε τον κίνδυνο μέσω των οδοιπορικών που θα πληρώνονται στους εθελοντές να πληρώνονται και οδοιπορικά για τις κομματικές δουλειές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις για την ανθρωπιστική κρίση τόσο ο Γιάννης Κουτσούκος όσο και ο Βασίλης Κεγκέρογλου καταλόγισαν στην κυβέρνηση ότι παίζει με τον πόνο και τα προβλήματα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, επιχειρώντας να πουλήσει τα «φύκια» του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχιας ως «μεταξωτές κορδέλες» και γνωστοποίησαν ότι το ΠΑΣΟΚ καταθέτει τροπολογία για την επέκταση του μέτρου του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλη τη χώρα.