Εντείνονται οι διεργασίες στο χώρο της Κεντροδεξιάς στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σοβαρές είναι οι πιθανότητες διεκδίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης από τη Νέα Δημοκρατία καθώς η 8ετής θητεία Μπουτάρη κρίνεται ως ανεπιτυχής από την πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης.

Τις τελευταίες μέρες και ενώ τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στη Θεσσαλονίκη λόγω της Διεθνούς Έκθεσης, έχουν αυξηθεί τα δημοσιεύματα που αφορούν στους επίδοξους υποψήφιους δημάρχους στο χώρο της ευρύτερης Κεντροδεξιάς.

Ενδεικτική του κλίματος που έχει δημιουργηθεί ήταν η σημερινή δήλωση ανώτατου κομματικού στελέχους της Ν.Δ που μίλησε  το πρωί στο Voria.gr, τονίζοντας ότι: «Είναι θέμα χρόνου να κλείσει το θέμα της υποψηφιότητας που θα στηρίξει η Ν.Δ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, με ευθύνη του ίδιου του προέδρου, ειδικά για μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τα πράγματα να ξεφύγουν».

Ενδιαφέρον για το "αύριο" στα αυτοδιοικητικά θέματα της πόλης δείχνει ο Πρόεδρος ΤΕΕ/Μακεδονίας κ. Πάρης Μπίλλιας, που φέρεται ως κεντρική επιλογή της Ν.Δ για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Παρόντες στην επόμενη μέρα για το μέλλον της Θεσσαλονίκης δηλώνουν  και οι Κωνσταντίνος Ζέρβας,Γιώργος Ορφανός και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Τις τελευταίες ημέρες και ενώ εμφανίζονται από την κεντροδεξιά πολλοί εν δυνάμει υποψήφιοι δήμαρχοι – γεγονός το οποίο μόνο καλό δεν είναι για τη Ν.Δ  όσο δεν ανακοινώνεται επίσημη στήριξη -, γίνεται από συγκεκριμένους κύκλους μεγάλης ομάδας της πόλης, μια προσπάθεια επαναφοράς του επιτυχημένου  δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, ως καταλληλότερου υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης για λογαριασμό της Ν.Δ.

Σε κάθε περίπτωση η πόλη στην ουσία  έχει εισέλθει σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.