Χαμός στη Βουλή: Διεκόπη η συνεδρίαση!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πανδαιμόνιο επικρατεί αυτή την ώρα στη Βουλή με αφορμή την προγραμματισμένη συζήτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε την αναβολή της συζήτησης για άλλη ημέρα με το σκεπτικό πως ο εισαγγελέας δεν είχε επαρκή αιτιολόγηση στην απόφασή του να μην δώσει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μεταβούν στη Βουλή. Παράλληλα η κα Κωνσταντοπουλου υποστήριξε ότι η δικαστική απόφαση δεν μπορεί να αλλοιώνει τον αριθμό των βουλευτών.

Η διατύπωση της κ. Κωνσταντοπούλου ωστόσο η οποία παρέπεμπε περισσότερο σε ανακοίνωση απόφασης και όχι σε πρόταση προκάλεσε την οργή τόσο του Άδωνι Γεωργιάδη όσο και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από το Προεδρείο να ακολουθήσει πιστά τον προγραμματισμό και να μην επιτρέψει την αναβολή της συζήτησης καθώς με τον τρόπο αυτό παρατείνεται η κατασυκοφάντησή του αλλά και γιατί αύριο δεν θα μπορεί να είναι παρών.

Την κανονική διεξαγωγή της συζήτησης ζήτησε και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος αρκετά οργισμένος επεσήμανε στην κα Κωνσταντοπούλου πως κυρίαρχο σώμα στη Βουλή είναι η Ολομέλεια και όχι η Πρόεδρος. «Το Προεδρείο δεν αποφασίζει. Το Προεδρείο εισηγείται και το Σώμα είναι κυρίαρχο και αποφασίζει» είπε ο κ. Μεϊμαράκης με νόημα ενώ γύρισε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «πείτε τα και εσείς κ. Λαφαζάνη, αφού συμφωνείτε μαζί μου».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως αν γίνει αυτό που εισηγείται η κα Κωνσταντοπούλου η Βουλή καθίσταται όμηρος της δικαστικής εξουσίας ενώ ανοίγει κερκόπορτα επικίνδυνη αν θεωρείται απαραίτητη η παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αυτή την ώρα η συνεδρίαση έχει διακοπεί προκειμένου να συσκεφθούν οι Κ.Ο με το προεδρείο για την εξεύρεση λύσης.