Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


"Τη Δευτέρα περιμένουμε λίστα μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα" ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε "Απόψε έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της επανοικοδόμησης της εμπιστοσύνης" ενώ διευκρίνισε ότι παρά το αίτημα εξάμηνης παράτασης τελικά δόθηκε τετράμηνη. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε και στα κεφάλαια του EFSF λέγοντας ότι θα είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα αλλά θα επιστραφούν στον EFSF από το ΤΧΣ. "Οι ελληνικές αρχέες δεσμεύτηκαν να εκπληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις προς τους διεθνείς πιστωτές τους" τόνισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ ενώ ανακοίνωσε ότι την προσεχή Δευτέρα η Ελλάδα θα παρουσιάσει κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να κάνει όπως και ότι υπάρχει ελληνική δέσμευση ότι δεν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες και θα γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε τελειώνοντας ότι οι ελληνικές αρχές από κοινού με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα συνεχίσουν το έργο τους ενώ είπε ότι εάν η λίστα είναι επαρκής, από την Τρίτη το πρωί "θα μπορέσουμε να εκκινήσουμε τη διαδικασία".

Ακολούθως ο Πιέρ Μοσκοβισί είπε τα εξής:

Πρόκειται για μια ορθολογισμένη απόφαση που είναι προς το συμφέρον όλων των Ευρωπαίων.

Εάν καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα τη Δευτέρα, τότε ο λόγος θα περάσει στα κράτη - μέλη
Θα γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις της Ελλάδας. Έπρεπε να υπάρξει εμπιστοσύνη, αυτό είναι ένα προαπαιτούμενο για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Είμαι πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Ελπίζω ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι μια καλή βάση.

Είναι μια μία ισοσκελισμένη συμφωνία που διασφαλίσει ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Ελλάδος

Τα βήματα δεν θα είναι πολύ εύκολα, αλλά θα πρέπει να γίνουν και πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα μέτρα για ορθή δημοσιονομική πολιτική και βιωσιμότητα του χρέους. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι ελληνικές φορολογικές αρχές θα γίνουν πιο ευέλικτες και πιο αποτελεσματικές.

Απόψε κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα