Θα υπάρξει συμφωνία λέει ο Σακελλαρίδης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την πεποίθηση πως το απόγευμα της Παρασκευής στο Eurogroup θα υπάρχει θετική εξέλιξη για την ελληνική πλευρά εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Ant1, την Παρασκευή.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτή την πίεση που ασκείται από ένα κλιμάκιο τεχνοκρατών που θέλει συζητεί με την ελληνική κυβέρνηση και να της επιβάλλει πολιτικές. Αυτό είναι ένα ζήτημα πολιτικής ουσίας» δήλωσε για την Τρόικα ο κ. Σακελλαρίδης.

«Στόχος της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι να συζητεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να έχουμε συνομιλητή το Eurogroup και όλους τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι τους απεσταλμένους τους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με το αν θα επιτευχθεί μια θετική έκβαση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπογράμμισε: «Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά σίγουρα κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την εξέλιξη του σημερινού Eurogroup. Σε κάθε περίπτωση η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στη λαϊκή εντολή που έχει λάβει».

«Προχωράμε με διάλογο, για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει το κείμενο να γίνει αποδεκτό και από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από τις άλλες κυβερνήσεις» επισήμανε. «Επειδή οι ώρες είναι αρκετά σημαντικές, ο καθένας κρίνεται από την τοποθέτηση του για το αν θέλει να βρεθεί ή όχι μία λύση για την Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης.

Πηγή: parapolitika.gr