Νίκος Νικολόπουλος: Πόσοι πράκτορες … «παραθερίζουν», άραγε, στη Λέσβο και σ’ άλλα νησιά του Αιγαίου;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΩΝ» ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ!

Στις αρχές του καλοκαιριού στην περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης σε έλεγχο που έγινε σε αυτοκίνητο τύπου βαν, που ανή­κε σε ΜΚΟ, διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο έφερε δεύτερες πινα­κίδες κυκλοφορίας κάτω από τις ήδη υπάρχουσες, οι οποίες ανή­καν σε αυτοκίνητο του Ελληνικού Στρατού!

Το γεγονός ανησύχησε τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, διατυπώνοντας την υποψία ότι ξένοι πράκτορες «αλωνίζουν» σε νησιά του Αιγαίου.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής θυμίζει ότι αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη δράση που είχε πριν από λίγα χρόνια στο νησί μία άλλη οργάνωση, η «one nation», που έχει ως έδρα την Αγγλία και έχει κατηγορηθεί για ακραία ισλα­μική προπαγάνδα και για σχέσεις με προμηθευτές όπλων προς τους τζιχαντιστές.

Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει παύσει να δραστηριοποιείται στη Λέσβο, όμως κατά την έξαρση της προσφυγικής κρίσης το 2015 ανέ­βασε βίντεο το οποίο έδειχνε μέλη της να προσεγγίζουν λέμβο ανοι­χτά της θαλάσσιας περιοχής στα ΒΑ του νησιού και να δίνουν οδη­γίες για το πού θα δέσει η λέμβος. Σημειώνουμε πως όταν πλησία­σαν τη λέμβο με τους πρόσφυγες απηύθυναν ισλαμικό χαιρετισμό, φωνάζοντας τρεις φορές «Αλάχου Ακμπάρ», δηλαδή «ο θεός είναι μεγάλος», και έλαβαν αντίστοιχη απάντηση.

Ακόμη, ο ανεξάρτητος βουλευτής επικαλείται τον Δήμαρχο Λέσβου που έκανε λόγο για τον «χορό» των κατα­σκόπων που «οργιάζουν» στα σύνορα, ενώ όταν ρωτήθηκε για ύποπτη δράση ορισμένων ΜΚΟ, εκείνος απάντησε πως «δεν μπορώ να αποκλείσω πως υπάρχουν μέσα σε όλους αυτούς που έρχονται, τζιχαντιστές, τρομο­κράτες ή Τούρκοι πράκτορες, άλ­λωστε ο νόμος των πιθανοτήτων λέει πως υπάρχουν» και συνέχισε τονίζοντας: «Μην ξεχνάμε πως έχουμε ομολογία από πλευράς Ερντογάν ότι χρησιμοποιεί με­τανάστες και πρόσφυγες ως «όπλο» προς την Ευρώπη, έχουμε ομο­λογημένο επίσης από τουρκικής πλευράς πως υπάρχουν διεκδι­κήσεις, άρα θεωρώ ότι ένας σοβα­ρός άνθρωπος πρέπει να υποθέτει πως μέσα σε όλους αυτούς που έρ­χονται υπάρχουν και πράκτορες».

Τα ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλου είναι σοβαρά και κρίσιμα από κάθε άποψη και γι’ αυτό είναι αναγκαίο να δοθούν σαφείς απαντήσεις από τον Υπουργό. Συγκεκριμένα:

1ον Έχετε τη βούληση να θωρακίσετε τα σύνορα και τα νησιά του Αιγαίου για να μην «αλωνίζουν» πράκτορες και ποια τα συγκεκριμένα μέτρα;

2ον  Πώς αντιμετωπίζετε τον «χορό» των κατασκόπων στα σύνορα με την Τουρκία και σε νησιά του Αιγαίου;

3ον Από την διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού ποια συμπεράσματα προέκυψαν;

4ον Το αυτοκίνητο που έφερε δεύτερες πινακίδες σε ποια ΜΚΟ ανήκει;

5ον Έγινε κλοπή πινακίδων οχήματος του Ελληνικού Στρατού;

6ον Έγινε έρευνα για την αποκάλυψη των δραστών; Αν ναι, ποιο το αποτέλεσμα της; Ποιοι και πόσοι εμπλέκονται και ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν σε βάρος τους; Αν όχι, γιατί;

7ον Έχετε διαπιστώσει αν κάποιες ΜΚΟ διαδραματίζουν ύποπτο ρόλο;  Αν ναι, ποιες είναι αυτές και τι μέτρα έχουν ληφθεί;

8ον Εμπλέκονται, έμμεσα ή άμεσα, στελέχη της ΜΚΟ σε ακραίες Ισλαμικές προπαγανδιστικές δράσεις;