Επιτέθηκε στον Κώστα Καραμανλή ο Παπανδρέου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την παλιά του πολιτική αντιπαλότητα με τον Κώστα Καραμανλή, όταν ο ένας ήταν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ο άλλος πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ, θυμήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha.

Ο αρχηγός του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών επέρριψε ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, κατηγορώντας τον πως δεν αποκάλυπτε το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος.

"Είχα ζητήσει επιμόνως από τον κύριο Καραμανλή –και στο debate που κάναμε- να πει ποιο είναι το έλλειμμα. Δεν πήρα απάντηση”, τόνισε και πρόσθεσε:

"Είχαμε επίγνωση των τραγικών συνθηκών στη λειτουργία του κράτους – όχι στο έλλειμμα. Δεν είχα καμία αληθινή ενημέρωση για το τι γινόταν προεκλογικά στην οικονομία. Το είχα πει από τον Μάρτιο-Απρίλιο στη Βουλή.”

Για το Μνημόνιο ο Γιώργος Παπανδρέου σχολίασε πως “Απέναντι σε μία λογική που λέει ότι το μνημόνιο είναι το πρόβλημα, εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι ο πελατειακός καπιταλισμός".

Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου έστρεψε τα βέλη του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ "στις καλύτερές του μέρες ήταν ριζοσπαστικό, αντισυστημικό, βαθιά δημοκρατικό, συμμετοχικό και με σοσιαλιστικές αξίες. Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ αφομοιώθηκε σε ένα σύστημα, έγινε διαχειριστικό κόμμα. Τα τελευταία χρόνια δεν χτύπησε τα αίτια της κρίσης”.

Πηγή: parapolitika.gr