ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Ορίστηκαν οι αποζημιώσεις εφόρων και δικαστικών αντιπροσώπων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τη δέσμευση 7.500.000 ευρώ, ενέκρινε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μιχαήλ Θεοχαρίδης, για την καταβολή οδοιπορικών και ημερήσιας αποζημίωσης στους διοριζόμενους εφόρους των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την απόφαση, το ποσό αφορά στις περιπτώσεις που η αποζημίωση προκαταβάλλεται.

Εν γένει στους διοριζόμενους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, τους αναπληρωτές τους, τους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών και διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση και οδοιπορικά έξοδα. Για τον καθορισμό του χρόνου, λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ημερών που είναι απαραίτητες για τη μετάβαση και επιστροφή τους και για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές τους καταβάλλονται 115 ευρώ ημερησίως. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους αναπληρωτές τους καταβάλλονται 90 ευρώ ημερησίως. Στους υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας καταβάλλονται 50 ευρώ ημερησίως.

- Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθορίζονται οκτώ (8) ημέρες απασχόλησης και στους αναπληρωτές εφόρους ορίζονται έξι (6) ημέρες απασχόλησης.

- Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, εντός του νομού που υπηρετούν, καθορίζονται επτά (7) ημέρες απασχόλησης και στους αναπληρωτές τους ορίζονται (3) ημέρες απασχόλησης.

- Στους αντιπρόσωπους της δικαστικής αρχής, που ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες Α΄ και Β΄ Αθηνών, Νομού Αττικής, Α΄ και Β΄ Πειραιά, Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, καθορίζονται οκτώ (8) ημέρες απασχόλησης. Στους αναπληρωτές τους ορίζονται τρεις (3) ημέρες απασχόλησης εκτός από εκείνους οι οποίοι δεν υπηρετούν στους νομούς αυτούς ως προς τους οποίους ορίζονται τέσσερις (4) ημέρες.

- Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, εκτός του νομού που υπηρετούν καθορίζονται οκτώ (8) ημέρες απασχόλησης και στους αναπληρωτές τους, επίσης εκτός του νομού που υπηρετούν, καθορίζονται (4) ημέρες απασχόλησης.

- Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους, στα νησιωτικά συμπλέγματα των νομών Δωδεκανήσου (εκτός από τα νησιά Ρόδος και Κως) και Κυκλάδων (εκτός από τα νησιά Σύρος και Νάξος), καθώς και στα νησιά Ικαρία του νομού Σάμου, Κύθηρα και Αντικύθηρα του νομού Αττικής, Γαύδος του νομού Χανίων, Σαμοθράκη του νομού Έβρου, Θάσος του νομού Καβάλας, Ψαρρά και Οινούσες του νομού Χίου, Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος του νομού Λέσβου, στα νησιά των Βορείων Σποράδων (Αλόννησος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σκύρος) και των άγονων γραμμών του Ιονίου Πελάγους, καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση για εννέα (9) ημέρες λόγω συγκοινωνιακών δυσχερειών. Στους αναπληρωτές τους οι ημέρες απασχόλησης είναι πέντε (5).

Ειδικά οι δικαιούχοι αποζημίωσης που υπηρετούν στα νησιά Ρόδος, Κως, Σύρος και Νάξος και θα διοριστούν να εκτελέσουν καθήκοντα εντός της έδρας τους το ανώτατο όριο ημερών απασχόλησης καθορίζεται σε επτά (7) απασχόλησης για τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και σε τρεις (3) ημέρες απασχόλησης για τους αναπληρωτές αντιπροσώπων.

- Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, οι ημέρες απασχόλησης είναι δύο (2).

Πηγή: parapolitika.gr