Επίθεση του Γιάννη Παππά στον Αλέξη Τσίπρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι λέει ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κάνει ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς. Με δήλωση του σχολιάζει δηκτικά την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάει ανήμερα των Θεοφανείων στον Πειραιά και να πετάξει ένα περιστέρι. Ο Παππάς κάνει λόγο για ψηθορική νοοτροπία η οποία γίνεται αντιληπτή από τους πολίτες.

Αναλυτικά:

"Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα να γιορτάζει στο λιμάνι του Πειραιά τα Θεοφάνια. Κι αυτό γιατί ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας παραβρέθηκε στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων, φροντίζοντας να απελευθερώσει το λευκό περιστέρι που του έδωσαν, ακολουθώντας το τυπικό της ημέρας.

Τον τελευταίο καιρό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπαθώντας να φανούν συμπαθείς στον κλήρο, πραγματοποιούν εμφανίσεις σε θρησκευτικές τελετές, σε εορτές της Ορθοδοξίας δημόσιους ασπασμούς με κορυφαίους ιεράρχες από τον Ελλαδικό χώρο, μέχρι το Άγιον Όρος. 

Ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να ανταποκριθεί προφανώς, στις επικοινωνιακές απαιτήσεις της προεκλογικής περιόδου και ακολουθώντας το δόγμα "όλα στον βωμό της ψήφου" αποφάσισε ξαφνικά ότι άλλαξε προσωπικές πεποιθήσεις και από άθεος που διατεινόταν ότι είναι, έγινε ξαφνικά θρήσκος!

Δεν θα σχολιάζαμε καθόλου το γεγονός ότι εμφανίζεται συστηματικά κληρικούς, αν δεν υποστήριζε ο ίδιος σθεναρά την θέση του περί αθεϊσμού, περί άρνησης κάθε χριστιανικού δόγματος και αποδοχής των ιερών μυστηρίων (δεν ήθελε να παντρευτεί θρησκευτικά, ούτε να βαφτίσει το παιδί του). Θέσεις τις οποίες ουδείς σχολίαζε από την στιγμή που αποτελούσαν προσωπικές του πεποιθήσεις.

Από την στιγμή όμως που ο ίδιος αποφάσισε να προσπαθήσει να αλιεύσει ψήφους από τον κλήρο, κατά του οποίου δεν έχανε ευκαιρία να επιτίθεται, να απειλεί να κόψει την μισθοδοσία προβάλλοντας την απίθανη πρόταση να χρηματοδοτούνται οι μισθοί των κληρικών από όσους πολίτες... δηλώνουν ορθόδοξοι στο θρήσκευμα και στην ταυτότητα, τότε απλώς γελάμε!

Η υποκρισία και το θράσος του κ. Τσίπρα δεν γνωρίζουν όρια. Ούτε και φραγμούς. Αυτή τη φορά το πήγε πολύ μακριά και εκτέθηκε.
Η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία, έχουν εκφράσει κατ' επανάληψη την στήριξη στην Εκκλησία και την θέση ότι πρέπει να είναι ισχυρή και δυναμωμένη ώστε να εκτελεί το κοινωνικό της έργο -πέρα από το καθαρά εκκλησιαστικό και ποιμαντικό.

Σε αυτό δεν υποκρίθηκε κανένας. Ήμασταν και είμαστε πάντα ειλικρινείς κι ξεκάθαροι απέναντι στην Εκκλησία και τον κλήρο.
Και δεν χρειαστήκαμε ποτέ την βοήθεια "περιστεριών" την ημέρα των Θεοφανίων για να το αποδείξουμε"