Αυτοί οι ανεξάρτητοι βουλευτές κρίνουν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε ποιες κατευθύνσεις κοιτάει το Μαξίμου για την εξεύρεση των 12 βουλευτών

Όλα για όλα παίζει πλέον τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην προσπάθειά του και να αποτρέψει τις εθνικές εκλογές αλλά και να βγάλει τον υποψήφιο που επιθυμεί, αφού από την πρώτη στιγμή – και χωρίς καν να ερωτηθεί – ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να αλλάξει το όνομα του Σταύρου Δήμα.

Είτε με «χαρά», είτε με… σφιγμένα δόντια όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αναφώνησαν το όνομα του κου Δήμα και στις δύο – μέχρι στιγμής – ψηφοφορίες. Στο πλευρό τους στάθηκαν και μερικοί ακόμη με βασικό άξονα τη σταθερότητα της χώρας, αφού η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας βρήκε την Ελλάδα λίγες μέρες πριν τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Έτσι, η πιθανότητα να βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και όλο το επιτελείο του στο στρογγυλό τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές αποτέλεσε το πιο δυνατό «χαρτί» για την κυβέρνηση…

Όσο όμως και να προσπαθούν φαίνεται πως τα 180 «κουκιά» είναι ένα άπιαστο όνειρο για την κυβέρνηση, ενώ η ημερομηνία των εκλογών πλησιάζει όλο και πιο κοντά. Το βέβαιο είναι πως στα επιτελεία των κομμάτων δεν υπάρχουν στρατηγικά σχέδια, πλάνα δράσης ή αντίδρασης. Υπάρχουν μόνο… πράξεις. Προσθέσεις, αφαιρέσεις. Χαρτιά και στυλό. Και όλα ξεκινούν από την ίδια «σπαζοκεφαλιά»… Θα βρεθούν ή όχι οι 180 βουλευτές που θα φωνάξουν «Σταύρος Δήμας»;

Που κρύβονται οι… 12 βουλευτές;

Έπειτα και τη δεύτερη ψηφοφορία που έφτασε του υποστηρικτές του Σταύρου Δήμα στους 168 με τους

Γιάννη Κουράκο
Βασίλη Οικονόμου
Μίκα Ιατρίδη
Παναγιώτη Μελά
Κώστα Γιοβανόπουλο
Γιώργο Κασαπίδη
Στάθη Μπούκουρα
Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο

Ακολούθησαν τους θετικούς Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργο Νταβρή και Γρηγόρη Ψαριανό που ψήφισαν από την πρώτη φορά.

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΧΑ είναι τα κόμματα που σίγουρα δεν θα στηρίξουν αυτή – ή οποιαδήποτε άλλη επιλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έτσι οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ., της ΔΗ.ΜΑΡ. αλλά και φυσικά οι ανεξάρτητοι έχουν μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης προκειμένου να στηρίξουν τον Σταύρο Δήμα και κατά συνέπεια να εμποδίσουν τις εκλογές – τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον – στη χώρα.

-Θεόδωρος Παραστατίδης. Συμμετείχε μα τον Οδυσσέα Βουδούρη στις καταγγελίες περί χρηματισμού των βουλευτών

-Μάρκος Μπόλαρης

-Πάρις Μουτσινάς

-Οδυσσέας Βουδούρης, Συμμετείχε μα τον Θόδωρο Παραστατίδη στις καταγγελίες περί χρηματισμού των βουλευτών

-Χρυσούλα Γιαταγάνα. Κλείνει… και τα δύο μάτια στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως εκείνος της γυρνάει την πλάτη

-Ραχήλ Μακρή

-Θεοδώρα Τζάκρη

-Βασίλης Καπερνάρος

-Νίκη Φούντα

-Θωμάς Ψύρρας

-Βύρων Πολύδωρας,

-Πέτρος Τατσόπουλος

-Μίμης Ανδρουλάκης