Σταθερό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το νέο κόμμα του Σπύρου Λυκούδη συγκεντρώνει ποσοστό 2,2%

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων, στην πρόθεση ψήφου, διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της metrisi για τον Ελεύθερο Τύπο.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της.

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,4%.

Όπως προκύπτει από το γκάλοπ, το νέο κόμμα του Σπύρου Λυκούδη συγκεντρώνει ποσοστό 2,2% ενώ λιγότερο από 1 ποσοστιαία μονάδα συγκεντρώνει η ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 27,2%

 
ΝΔ: 24,1%
 
Χρυσή Αυγή: 6,4%
 
Το Ποτάμι: 5,5%
 
ΚΚΕ: 5,4%
 
ΠΑΣΟΚ: 5,3%
 
ΑΝΕΛ: 2,3%
 
Κόμμα Λυκούδη: 2,2%
 
ΛΑΟΣ: 1,2%
 
ΔΗΜΑΡ: 0,90%
 
Άλλο κόμμα: 4,6%
 
Άκυρο/λευκό: 2,3%
 
Δεν θα ψηφίσω: 1,6%
 
Αναποφάσιστοι: 7,9%
 
Δεν απαντώ: 3,1%

Την ίδια ώρα, στο ερώτημα για καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 39,9% με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει το 33,2% των απαντήσεων.

Ακόμη, τουλάχιστον οι μισοί πολίτες διαφωνούν με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εξαιτίας της αδυναμίας συμφωνίας στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, το 51,6% δηλώνει ότι «διαφωνεί με πρόωρες εκλογές» και επιπλέον, το 54,8% θεωρεί ότι οι πρόωρες εκλογές θα ανακόψουν την πορεία εξόδου της Ελλάδας από την ύφεση.

Το 54,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα ήταν σε χειρότερη κατάσταση πριν από ένα χρόνο. Πάντως η ικανοποίηση από τη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι χαμηλή: το 54,3% των ψηφοφόρων δηλώνει «λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο» από την κυβέρνηση συνεργασίας.