Χαμός στη Βουλή: Σφοδρή κόντρα Μητσοτάκη – Μητρόπουλου


Άναψαν τα αίματα στο Κοινοβούλιο με αφορμή τις αποκαλύψεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για προσλήψεις σε δήμους.

Ο κ. Μητσοτάκης έφερε στη Βουλή στοιχεία για τις μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στον Δήμο Δραπετσώνας, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ που έχει στα χέρια του, τόνισε πως όλοι γνώριζαν πως επρόκειτο για παρανομία, ενώ κατήγγειλε προσωπικά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο ότι είχε γνωμοδοτήσει με την ιδιότητα του εργατολόγου για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους της Δραπετσώνας – Κερατσινίου ότι δεν είχαν τις προϋποθέσεις που έθετε το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου.

«Οι εργαζόμενοι ήρθαν σε εσάς κ. Μητρόπουλε γιατί είστε εργατολόγος, ήσασταν δικηγόρος του δήμου και είχατε γνωματεύσει ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια. Μάλιστα στο πόρισμα αναφέρεται ότι υπάλληλος έλεγε πως πήγε στον κ. Μητρόπουλο τη σύμβασή της και της είπε εν ψυχρώ ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις» είπε από βήματος της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Μητρόπουλου.
«Δεν παρανόμησαν οι εργαζόμενοι στο Κερατσίνι, τον Ασπρόπυργο κ.α., αλλά δεν πληρούσαν τις σκληρές προϋποθέσεις (προεδρικού διατάγματος Παυλόυπουλου) σε ένα καθεστώς άγριο… Γι’ αυτό σας κάλεσα χθες σε συγχώρεση. Η αριστερά δεν συναινεί σε παρανομία αλλά αυτή τη στιγμή να σταματήσετε τη ρύθμιση και να ζητήσετε συγνώμη από τις κυρίες. Πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι να ζήσουν» δήλωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο συνέχισε λέγοντας πως το πόρισμα του ΑΣΕΠ – το οποίο κατέθεσε και στη Βουλή – αποτυπώνει πως στη συνέχεια ο Δήμος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έστειλε άλλα στοιχεία στο ΑΣΕΠ «και αυτό παραπλανώμενο επικυρώνει στοιχεία εντελώς ανακριβή. Και αυτό δεν συνέβη μόνο στη Δραπετσώνα αλλά και σε άλλους δήμους και δείχνει πως είχε στηθεί αυτή η φάμπρικα».

Κι ενώ από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ακουγόταν η λέξη «φουκαράδες» για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, ο υπουργός απάντησε πως… «η ζημιά είναι 2,1 εκατ. ευρώ, και την ίδια στιγμή άλλοι φουκαράδες, που δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση του διατάγματος, είναι έξω γιατί δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις».

«Αυτή είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ της ισότητας;» αναρωτήθηκε, ενώ ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος. Παράλληλα δε, αναγνώρισε ευθύνες και στη Ν.Δ. για όσα έχουν συμβεί κατά καιρούς…

Ο κ. Μητρόπουλος κατηγόρησε προσωπικά τον υπουργό και συνολικά την κυβέρνηση ότι έχουν ορκιστεί στους «κατακτητές, απολύσεις».

Πηγή: newsbomb.gr