Συνεχίζεται η κόντρα για τα οικονομικά του δήμου Μαραθώνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνεχίζεται η κόντρα για τα οικονομικά του δήμου Μαραθώνα μεταξύ του νυν δημάρχου Ηλία Ψινάκη και του πρώην επικεφαλής του δήμου Ιορδάνη Λουίζου.

Ο κ. Ψινάκης, ο οποίος προ ημερών δήλωσε ότι «στον δήμο δεν υπάρχει φράγκο. Ούτε καν για να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων. Δυστυχώς επτωχεύσαμεν», επιμένει να λέει πως ουδέποτε μίλησε για πτώχευση του δήμου.

Ωστόσο υποστηρίζει ότι στο παρελθόν έγινε πάρτι εκατομμυρίων με αποτέλεσμα να μείνουν τα ταμεία του δήμου χωρίς λεφτά.
«Το Πάρτι τελείωσε» δήλωσε ο κ. Ψινάκης στο δημοτικό συμβούλιο που διεξήχθη την Πέμπτη εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης για το συγκεκριμένο ζήτημα και με την ανταλλαγή πρωτοφανών χαρακτηρισμών.

Εν τω μεταξύ μιλώντας την Παρασκευή στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA» ο κ. Ιορδάνης Λουίζος, δήλωσε: «Εδώ ζούμε μοναδικές στιγμές μόλις 24 ώρες μετά τη συνέντευξη Ψινάκη, ως άλλος Τρικούπης, για ανακοινώσει την πτώχευση… Ο Ψινάκης διαψεύδει Ψινάκη. Είπε ότι ποτέ δεν μίλησε για χρεοκοπία».

Όσον αφορά στους χαρακτηρισμούς οι δημοσιογράφοι της εκπομπής ρώτησαν τον κ. Λουίζο γιατί ο κ. Ψινάκης τον αποκάλεσε «κουκλίτσα».

«Μου προκάλεσε αμηχανία. Είναι συνηθισμένος ο κ. Ψινάκης να επαναλαμβάνει εαυτόν… Αν δείτε τι έλεγε ως δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, τα ίδια λέει και τώρα…».

Ο κ. Λουίζος υποστήριξε πως στα ταμεία υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ που διασφαλίζουν τις πληρωμές των εργαζομένων. Ο ίδιος είπε ότι όντας «στο τιμόνι» της δημοτικής Αρχής άφησε 1,9 εκατ. στο Ταμείο, ενώ το 2011 παρέλαβε έναν δήμο χρεωμένο, με «μαύρη τρύπα» ύψους 45 εκατ. ευρώ.