Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε -Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Μαραθώνα, Κεφαλονιά, Πάτρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μεγάλη και δύσκολη αναμένεται η νύχτα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, με τα δύο πύρινα μέτωπα σε Ζόλα και Βλαχάτα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού Ζόλα, ενώ με εντολή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα.

Πάτρα: Ανάστατοι οι τουρίστες στα ξενοδοχεία της Καλόγριας

Την ίδια στιγμή, μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Αράξου, στη δυτική Αχαΐα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πανικός επικρατεί στην περιοχή της Καλόγριας. Όπως αναφέρει το Tempo24, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα τουρίστες που έχουν πανικοβληθεί αν και η φωτιά δεν αποτελεί για αυτούς απειλή καθώς ακόμη κινείται γύρω από τη λίμνη Προκόπου και καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να περιοριστεί. Στο σημείο έχει φτάσει μεγάλη δύναμη της αστυνομίας καθώς ο άνεμος δεν λέει να κοπάσει και εκφράζεται ανησυχία. Παρών στην περιοχή είναι και ο αστυνομικός διευθυντής Αχαϊας ταξίαρχος Νίκος Κοτρωνιάς μαζί με επιτελείς του.

Μεγάλη πυρκαγιά στον Σχινιά Μαραθώνα

Λίγο μετά τις 23:30 σήμανε συναγερμός για μεγάλη φωτιά στο Σχινιά Μαραθώνα και πιο συγκεκριμένα στα Δικαστικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του irafina.gr, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ για να βοηθήσουν στην κατάσβεση σπεύδουν και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας όπως και δύο οχήματα του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνολικά επιχειρούν αυτή την ώρα 22 οχήματα ενώ η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια, και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

br