Μέρες εκλογών 15μελους θύμισε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένει κανείς σοβαρό αντίλογο προς την κυβερνητική πολιτική αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης και την τόνωση της αγοράς…

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου


Μετά την περιπέτεια που βιώνουμε όλοι από το 2009 με το περίφημο «Λεφτά υπάρχουν» του κ. Γιώργου Παπανδρέου, με δύο Μνημόνια στην πλάτη και αβάστακτα βάρη σε κάθε νοικοκυριό, θα ανέμενε κανείς μεγαλύτερη σοβαρότητα και περισσότερη φειδώ από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στη ΔΕΘ και εξήγγειλε το προσωπικό του μανιφέστο, στη λογική «Περάστε κόσμε».

 

Σύμφωνα με μια πρόχειρη εκτίμηση, το κόστος από τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αναμένεται να κοστίσει γύρω στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Κι αυτά δεν τα υπολόγισα εγώ αλλά ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θ. Φέσσας με τον πρόεδρο της «Εθνικής Τραπέζης» κ. Γ. Ζανιά σε παρέα οικονομικών παραγόντων και δημοσιογράφων, λίγο μετά την ομιλία. Μετά το «σοκ και δέος» των υποσχέσεων πήγαν στην Καλαμαριά, στη «Μαύρη Θάλασσα», όπου μαζί με ψάρι και κρασί αποτίμησαν όσα υποσχέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Ωστόσο κανείς δεν έμαθε και δεν προέβλεψε από πού θα βγουν αυτά τα λεφτά. Δεν λέει κανείς όχι σε κατώτατο μισθό 751 ευρώ ή σε φορολογικές ελαφρύνσεις ή σε ουσιαστική πάταξη της διαφθοράς.

 

Πριν απ’ αυτά όμως πρέπει να υπάρχει σχέδιο, συγκεκριμένο, σαφές και ειλικρινές απέναντι στο λαό. Επίσης, πρέπει να υπάρχει παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα είναι μεν προσαρμοσμένο σε όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα απέναντι στην Ε.Ε. αλλά θα εξυπηρετεί τις εσωτερικές ανάγκες της αγοράς και θα δημιουργεί προϋποθέσεις για περισσότερη αυτάρκεια. Δεν ακούσαμε λέξη επ’ αυτών από τον κ. Τσίπρα.

 

Θέλετε να δούμε ποιες είναι οι ειδήσεις που μετέδωσαν όσοι κάλυψαν την ομιλία που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την παλιομοδίτικη μουρμούρα για την κάλυψη της κρατικής τηλεόρασης; Μάθαμε ότι η κ. Χρυσούλα Γιαταγάνα των ΑΝΕΛ δίνει την εντύπωση ότι οδεύει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, η θαυμάστρια του ΓΑΠ κ. Θεοδώρα Τζάκρη εμφανίστηκε με κόμμωση α λα Τιμοσένκο και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα στην Αμφίπολη.

 

Επί της ουσίας δεν προέκυψε κάτι. Ακόμα και η σύναξη που οργάνωσε ο κ. Τσίπρας με το στενό επιτελείο του, τους κ.κ. Νίκο Παππά, Πάνο Σκουρλέτη, Γιάννη Δραγασάκη, Αλέκο Φλαμπουράρη και Δημήτρη Βίτσα, στο «Μακεδονία Παλάς» για να αποτιμηθεί η ομιλία δεν έβγαλε είδηση. Εκτός από τα κουτσομπολιά για την πιατέλα με τα φρούτα που έφαγαν και την κριτική στις αντιδράσεις του πρωθυπουργού και της Ν.Δ. κανείς δεν μας έλυσε σοβαρές απορίες