Καλάθι του νοικοκυριού: Οι μειώσεις και τα νέα προϊόντα – Δείτε τη λίστα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Πάνω από 1.000 προϊόντα στις νέες λίστες - Πρεμιέρα για το «καλάθι του διαβητικού»

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.e-katanalotis.gov.gr οι νέες λίστες με τα προϊόντα που περιλαμβάνονται από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Δείτε από το e-katanalotis.gov.gr τις λίστες με τα προϊόντα του καλαθιού για την εβδομάδα 30-11-2022 με 06-12-2022 ανά αλυσίδα: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, BAZAAR, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, E-food market, e-Fresh.gr, DISCOUNT MARKET, Κρητικός, LIDL, Μασούτης, MARKET IN, MY MARKET, ΠΙΤΣΙΑΣ, Σκλαβενίτης, SYNKA, Wolt Market, Χαλκιαδάκης.

Από σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2021, εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» νέα προϊόντα, όπως αυτά για τους διαβητικούς, ενώ διευρύνονται και υπάρχουσες κατηγορίες στην κατεύθυνση της κάλυψης περισσότερων αναγκών για τους καταναλωτές.

Όπως έχει ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί και το «γιορτινό καλάθι».

Σε ό,τι αφορά στο «καλάθι του νοικοκυριού» περιλαμβάνονται, πλέον, οι κατηγορίες «γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς» όπως είναι η στέβια αλλά και άλλα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας καθώς και τα προϊόντα βρώμης. Παράλληλα, διευρύνεται η κατηγορία των «κατεψυγμένων λαχανικών» με πρόβλεψη να υπάρχουν δύο προϊόντα από τις κατηγορίες «αρακάς», «μπάμιες» και «φασολάκια».

Πάντως, σημειώνεται ότι ήδη στο καλάθι, από την έναρξη του μέτρου, περιλαμβάνονται πέντε κατηγορίες τροφίμων κατάλληλες για διαβητικούς αλλά και καταναλωτές με άλλα διατροφικά προβλήματα, όπως φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά, γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά, τυρί με χαμηλά λιπαρά, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα ένταξη και άλλων ειδών που αφορούν καταναλωτές με δυσανεξία σε κάποια συστατικά όπως λακτόζη και γλουτένη.

Παράλληλα φαίνεται απ’ τα προκαταρκτικά στοιχεία που κοινοποίησε χθες το βράδυ ο υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης πως αυξάνεται το ισοζύγιο των προϊόντων των οποίων η τιμή ακολουθεί πτωτική πορεία έναντι αυτών που παρουσιάζουν αυξήσεις.