Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Μεγάλος Χορηγός στα Βραβεία ΑΡΓΩ


Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής διεθνοποίησής του, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στήριξε ως Μεγάλος Χορηγός τα Βραβεία Αργώ2021. Τα βραβεία απονεμήθηκαν από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε 8 διακεκριμένους Έλληνες του Εξωτερικού, σε ειδική Τελετή που έλαβε χώρα στο Μουσείο Μπενάκη.

Την Τελετή Απονομής των Βραβείων ΑΡΓΩ 2021 συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Παύλος Τσίμας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Βασίλης Σκουρής, ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες της διασποράς διαπρέπουν σε πλείστες εκφάνσεις του κοινωνικού βίου, εμφανίζουν επιστημονικό έργο εγνωσμένης βαρύτητας, ανακαλύπτουν καινοτόμες λύσεις, κατέχουν ηγετικές θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις, προωθούν αποφασιστικά τις τέχνες και τον πολιτισμό, είναι πρωτοπόροι στην ανθρωπιστική προσφορά, σημειώνουν σπουδαίες επιτυχίες στον αθλητισμό».

Τα Βραβεία Αργώ 2021 απονεμήθηκαν στους εξής:

Βραβείο Επιστημών: Κύπρος Νικολαΐδης, Καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου (Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ)
Βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών: Jeffrey Eugenides, Συγγραφέας(Η.Π.Α.)
Βραβείο Επιχειρηματικότητας: Γιώργος Γιανκόπουλος, Πρόεδρος καιΔιευθυντής της Επιστημονικής Ομάδας, Regeneron Laboratories (Η.Π.Α.)
Βραβείο Καινοτομίας: Αναστασία Αϊλαμάκη, Καθηγήτρια Επιστήμης Υπολογιστών (ΕΛΒΕΤΙΑ)
Βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς: Αρχιμανδρίτης Δρ. Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος, Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Γουινέας (ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ/ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ)
Βραβείο Προσφοράς στα Κοινά: Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΒΕΛΓΙΟ)
Βραβείο Αθλητισμού: Λευτέρης Πετρούνιας, Δις Ολυμπιονίκης Ενόργανης Γυμναστικής (Ρίο ντε Τζανέιρο – Τόκιο)
Βραβείο Γαστρονομίας: Κώστας Σπηλιάδης, Ιδρυτής εστιατορίων MILOS (ΚΑΝΑΔΑΣ)

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, κ. Σπύρος Α. Παππάς, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία δημιουργίας του θεσμού των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΡΓΩ, ανέφερε: «Υπολογίζοντας, ήδη, μετά και την τρίτη αυτή επιλογή, σε 24 διακεκριμένους Έλληνες του εξωτερικού, η Αργώ είναι έτοιμη να περάσει στη φάση της συνδυαστικής αξιοποίησης των Ελλήνων αυτών, με στόχο δράσεις πάνω σε μείζονα θέματα που αφορούν στον Ελληνισμό».

Tα Βραβεία Αργώ αποτελούν πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης «ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ», η οποία αποσκοπεί στην επιβράβευση της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, των ανοιχτών οριζόντων και στην ευαισθητοποίηση της Ελλάδας για την επιτυχία των απόδημων Ελλήνων στο εξωτερικό.

Οι οκτώ βραβευθέντες επελέγησαν από Επιτροπή με Πρόεδρο τον Ομ. Καθηγητή Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., πρώην Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Βασίλη Σκουρή. Στην Επιτροπή συμμετείχε ως Μέλος ο Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και Ομ. Καθηγητής Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, κ. Ντίνος Αρκουμάνης, μαζί με τους:

Μάρκο Βερέμη, Πρόεδρο Upstream, Partner Big Pi Venture Capital
Ευθύμιο Βιδάλη, Πρόεδρο Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ
Ειρήνη Γερουλάνου, Πρόεδρο Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη
Παναγιώτη Γιαννάκη, Προπονητή καλαθοσφαίρισης
Νικηφόρο Διαμαντούρο, Ακαδημαϊκό, πρώην Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή
Άννη Ηλιοπούλου, Επιχειρηματία – Εκδότρια
Μιχάλη Μπλέτσα, Ερευνητή/ Διευθυντή Πληροφορικής MIT Media Lab
Σπύρο Παππά, Δικηγόρο, πρώην Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αθανάσιο Σαββάκη, Επιχειρηματία
Γιάννη Σπανολιό, Πρόεδρο «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο:

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

Λίγα λόγια για την ΑΡΓΩ:

Η ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ είναι το Δίκτυο των Ελλήνων του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα με επίκεντρο τις Βρυξέλλες (ελεύθεροι επαγγελματίες: δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες). Στόχος της Διεθνούς αυτής Ένωσης είναι η δικτύωση μεταξύ των μελών και οι συνεργασίες, καθώς και ο κοινός προβληματισμός για τα τρέχοντα εθνικά θέματα, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενδεχομένως η συναγωγή συμπερασμάτων και η υποβολή προτάσεων, όταν και όπου η κοινή τεχνογνωσία των μελών θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το κοινό καλό. Χάρη στο κύρος του Δικτύου, η Αργώ γρήγορα προσέλκυσε και τους Έλληνες αξιωματούχους που εργάζονται στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούςκαι οι οποίοι, πλέον, συμμετέχουν αθρόα στις δράσεις της, με την ιδιότητα του φίλου. Αντίστοιχες ομόλογες Ενώσεις σε καίρια σημεία ανά τον κόσμο είναι υπό σύσταση για τη βέλτιστη επικοινωνία και συντονισμό του Δικτύου των Ελλήνων του εξωτερικού.  

Περισσότερα στο: www.argo-network.eu