Eurogroup: Σόιμπλε – «Ναι» σε συμφωνία, «όχι» σε ρύθμιση του χρέους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αρνητικός στο ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Η ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας δεν είναι ένα τόσο πιεστικό ζήτημα», ξεκαθάρισε ο κ. Σόιμπλε επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία επί της αρχής στο σημερινό Eurogroup. Πρέπει να συνομιλήσουμε με Ελλάδα και ΔΝΤ για το ζήτημα του χρέους. Θα χρειαστούμε πιο λεπτομερείς διεργασίες. Δεν έχουμε αντιδικία με το ΔΝΤ, ψάχνουμε τον σωστό δρόμο και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα και πώς θα την υποστηρίξουμε. Δεν τσακωνόμαστε εδώ ήρθαμε για να φτάσουμε σε ολοκλήρωση των θέσεων μας. Θα δούμε όμως. Το ΔΝΤ συνεργάζεται, χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα μπει στη χρηματοδότηση, εμμένουμε σε όσα συμφωνήσαμε πέρυσι», ξεκαθάρισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, στην άτυπη συνάντηση του Eurogroup στο Άμστερνταμ χτίσαμε μια γέφυρα. «Είπαμε ότι αν η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι αυτή που ελπίζουμε, η χώρα θα πάρει πρόσθετα μέτρα. Τονίσαμε ότι αν σε μερικά χρόνια υπάρχει πρόβλημα με το χρέος, θα πάρουμε κάποια μέτρα. Το λέω αυτό πάντα πριν τις εκλογές στη Γερμανία, για να μην πει κανείς ότι δεν το έχω δηλώσει», τόνισε ο Γερμανός υπουργός σημειώνοντας με ύφος ότι παλαιότερα οι θέσεις του ΔΝΤ δεν αποδείχτηκαν σωστές.