«Θρίλερ» με τα οικογενειακά επιδόματα – Στο «κόκκινο» η αγωνία 635.000 δικαιούχων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο «κόκκινο» η αγωνία 635.000 δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος, καθώς σήμερα (23/10/2015) ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή τους, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα ο ΟΓΑ δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, με αποτέλεσμα οι χιλιάδες δικαιούχοι να αναμένουν στο… ακουστικό τους!

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης έως την Παρασκευή (23/10/2015) θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στους 635.000 δικαιούχους κάτι όμως που μάλλον δεν θα επαληθευτεί αφοί ο καθόλα αρμόδιος ο Υπουργός Εργασίας «βλέπει» την πληρωμή ακόμη και στις 30 του μήνα.
«Από ό,τι γνωρίζω τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου», δήλωσε σχετικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η καθυστέρηση σημειώθηκε λόγω της κατάληψης του υπουργείου από μέλη του ΠΑΜΕ και τόνισε ότι η καταβολή θα γίνει «οπωσδήποτε πριν τη λήξη της προθεσμίας για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ».

Ωστόσο, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, η καταβολή της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων να καθυστερήσει και άλλο, δηλώνοντας ότι η εκταμίευση των ποσών που απαιτούνται (περίπου 225 εκατ. ευρώ), θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τη λήξη κατάθεσης της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν το τέλος του Οκτωβρίου…